Mannerheimintielle tullut kiertoliittymä sotki kuskien pasmat

Ruskeasuolle avattiin väliaikainen kiertoliittymä. Osalle liittymän etuajo-oikeus valkeni yllätyksenä.

Kiertoliittymä Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteykseen avattiin viime viikon alussa.

16.9. 14:06 | Päivitetty 16.9. 14:50

Ruskeasuolle Mannerheimintielle avattiin työmaan vuoksi liikenteelle tarkoitettu kiertoliittymä viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Liittymä sijaitsee Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteyksessä.

Kaikki ei kuitenkaan ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan, sillä osa autoilijoista on kokenut kiertoliittymässä ajamisen hankalaksi.

HS:n havaintojen mukaan erityistä päänvaivaa tuntuu aiheuttavan se, että autoilijat eivät muista, että kiertoliittymässä jo ajavilla kuljettajilla on etuajo-oikeus. Silti kiertoliittymään ajetaan suoraan – kuten Mannerheimintietä ajaessa on totuttu.

Projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta kertoo, että kiertoliittymästä ajaa päivittäin noin 30 000 ajoneuvoa.

”Saimme ensimmäisen viikon aikana kaksi kiertoliittymää koskevaa yhteydenottoa. Se on prosentuaalisesti melko pieni osa siitä kulkevaan liikennemäärään nähden”, Lehtinen sanoo.

Urakoitsijana toimiva Rakennusliike VM Suomalainen Oy kertoi viime viikon perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa, että ensimmäisinä päivinä ongelmana oli erityisesti se, ettei kiertoliittymän kohdalla olevaa 30 kilometrin nopeusrajoitusta noudatettu.

Myös Lehtinen kertoo, että kuljettajat ajoivat kiertoliittymään ensimmäisten päivien aikana ”todella lujaa”.

”Kuljettajien vauhtikin alkoi sitten ensimmäisten päivien aikana tasaantua, ja tilanne alkoi näyttää ihan hyvältä ja kohtuullisen rauhalliselta”, sanoo kameralla aamuruuhkan sisääntuloliikennettä viime viikolla kuvannut Lehtinen.

Lehtisen mukaan kiertoliittymä voi näyttää joidenkin kuljettajien näkökulmasta hankalalta.

”Se näyttää ikään kuin suoremmalta suuriin kiertoliittymiin verrattuna, jotka taas rakennetaan usein pyöreämpään muotoon. Toki silloin, kun kuljettajat noudattavat nopeusrajoituksia, he hahmottavat tilanteenkin huomattavasti paremmin.”

Lehtinen korostaa, että liikennemerkit koskevat kaikkialla Suomessa liikenteessä liikkuvia yhtä lailla.

”Liikennemerkkejä seuraamalla ja omalla tarkkaavaisuudella pärjää hyvin. Valitettavasti liikenteessä tulee tietyin aikavälein vaaratilanteita.”

Kiertoliittymää on suunniteltu projektin kehitysvaiheessa yhdessä urakoitsijan kanssa.

”Kyseessä on työnaikainen liikennejärjestely. Se puretaan ensi vuoden puolella, mutta tarkka aikataulu ei vielä ole tiedossa”, sanoo Lehtinen.

Lue lisää: Savolaiskuski kertoo kylmäävän kokemuksen, millaista on ajaa tämän päivän Helsingissä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat