Nokkelat kuskit ovat löytäneet ilmaisen parkki­paikan Helsingistä – Siitä seuraa kuitenkin ongelmia

Laakson parkkipaikka on yksi harvoista Helsingin ilmaisista parkkipaikoista. Autoa saa pitää parkissa vuorokauden, ja tämä houkuttelee säilyttämään autoa siellä. Nyt tilanteeseen tulee muutos.

Laakson parkkipaikka on lähes aina täynnä autoja.

27.9. 9:18 | Päivitetty 27.9. 9:43

Helsingin keskustan lähialueilla maksuttomat pysäköintipaikat ovat kortilla.

Laakson sairaalan takaa tällainen parkkiharvinaisuus kuitenkin löytyy. Kaiken kukkuraksi parkkipaikalla autoa voi pitää maksuttomasti peräti 24 tuntia.

Laakson sairaalan kävijöille tämä on osoittautunut ongelmaksi.

Maksuton parkkipaikka nimittäin pursuilee aina autoja, eikä tilaa juuri ole. Osa autoista on saattanut seistä paikalla jo hyvän tovin. Koska pysäköintiaikaa on vuorokausi, auton pitkäaikainen säilyttäminen parkkipaikalla voi houkutella.

Samaan aikaan autolla sairaalaan saapuvat jäävät nuolemaan näppejään, sillä varsinaisia asiakaspaikkoja sairaalassa käyville on vain muutamia Lääkärinkadun varrella.

Pysäköintipaikat jatkuvat Lääkärinkadulle. Asiakaspysäköintipaikkoja on vain muutamia Lääkärinkadun läntisessä päädyssä.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta on saanut palautetta aiheesta, kertoo Inga Valjakka kaupungin liikenne- ja katusuunnittelusta.

”Olemme tietoisia siitä, ettei vaihtuvuus parkkipaikalla ole kovinkaan suurta. Kuulostaa siltä, että tilanne on jälleen eskaloitunut”, hän sanoo.

Pitkään jatkuneeseen tilanteeseen on tämän syksyn aikana tulossa muutos.

”Meillä on parhaillaan valmisteilla päätös, jossa nyt maksuttomat paikat muutetaan kiekkopaikoiksi”, Valjakka sanoo.

Parkkikiekon käyttövelvollisuudella on tarkoitus lisätä autojen vaihtuvuutta parkkipaikalla. Samalla myös pysäköinninvalvonta velvoitetaan käymään parkkipaikalla useammin.

Toiveena on, että sairaalan henkilökunta sekä asiakkaat voisivat käyttää parkkipaikkaa.

Paikoilla tullaan edellyttämään parkkikiekkoa alustavasti kello 8–18 välillä. Myöhemmin illalla paikoille voisi pysäköidä vapaasti.

Valjakan mukaan enimmäispysäköintiaikaa ei ole vielä päätetty.

”Tarkoituksena on, että aikaraja tukisi sairaalan toimintaa.”

Noin viiden vuoden päästä maksuttomuudelle saa heittää kokonaan hyvästit. Laakson yhteissairaalahankkeen yhteydessä parkkipaikka muutetaan kokonaan maksulliseksi.

Silloin pysäköinti tulee maksamaan kaksi euroa tunnilta, kertoo Valjakka.

Laakson koko sairaala-alue uudistetaan vuosien 2022–2030 aikana. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta sekä maanalainen pysäköintihalli.

Maan alle pysäköintipaikkoja on suunniteltu noin 650 ajoneuvolle.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat