HS kiersi Triplan ja nyki ovia – Sen kautta piirtyi keskuksen krooninen ongelma

Triplasta petti ovi pari viikkoa sitten. Onko rakennuksen muissakin ovissa ongelmia?

Triplan uudehkon ostoskeskuksen ovista useampi on tällä hetkellä epäkunnossa.

13.10. 11:32

Helsingin Pasilassa sijaitsevan Triplan kauppakeskuksesta petti ovi pari viikkoa sitten. Tuolloin toimitukseen tuli useita palautteita Triplan ovien ongelmista.

Millä tolalla ovat ostoskeskuksen muut sisäänkäynnit? HS kiersi keskuksen läpi ja tarttui ripoihin.

Keskiviikkona ongelmia esiintyi neljän eri sisäänkäynnin kohdalla, joissa ovia oli poistettu käytöstä. Ongelmat keskittyivät keskuksen itäpäähän. Yhä käytössä olevat ovet toimivat sen sijaan moitteettomasti.

Triplan kauppakeskuspäällikkö Hanna Heikkinen vahvistaa, että yleensä isoimmat ongelmat koskevat Opastinsillan, asemalaitureiden ja eteläsuunnan sisäänkäyntien ovia, jotka ovat tyyliltään samankaltaisia.

Ongelmat eivät kohdistu vain tietynlaisiin oviin. Osa ovista avautuu sähköisesti, toiset työntämällä.

”Ovet ovat yksinkertaisesti niin kovalla käytöllä, että ne ovat menneet rikki. Niitä on tänäänkin käyty korjaamassa”, Heikkinen kertoi keskiviikkona.

Kauppakeskus Triplassa käy kuukausittain noin 2,3 miljoona ihmistä. Nykyisen malliset ovet eivät Heikkisen mukaan kestä niin kovaa kulutusta.

”Jos ovet käydään tänään korjaamassa, voivat ne huomenna olla taas rikki. Olemme kiertäneet kauppakeskuksessa arkkitehdin kanssa ja ongelmaan etsitään nyt kestävää ratkaisua.”

Yksi Triplan pääsisäänkäynnin ovista on poistettu käytöstä.

Kaikki ulko-ovet tullaan aikanaan vaihtamaan uusiin, jotta niiden yhdennäköisyys säilyisi, Heikkinen kertoo. Hankaluuksia aiheuttavien ovien vaihtaminen vaatii kuitenkin oman aikansa.

Tripla tekee yhteistyötä alueella Helsingin kaupungin kanssa, ja kaupungin tulee myös omilta osin hyväksyä kauppakeskuksen julkisivumuutokset. Siihen asti kauppakeskuksen ovia korjataan nykyiseen malliin.

Triplan kauppakeskuksen kohtaamat ongelmat ovat olleet viime aikoina muutoinkin esillä. Helsingin Uutiset kertoi, että kauppakeskuksessa joudutaan syksyn aikana vaihtamaan lattialaattoja liki 300 neliömetrin edestä virheellisen asennuksen takia.

Heikkisen mukaan lattian uusiminen kuuluu takuukorjauksiin, joiden on tarkoitus valmistua vielä lokakuun aikana. Muita isompaa kohennusta tai korjausta vaativia asioita hänellä ei toistaiseksi ole tiedossa.

”Kauppakeskusta kehitetään koko ajan, ja kulutuksessa saattaa syntyä korjaustoimenpiteitä vaativia asioita.”

Triplan Opastinsillan sisäänkäynnin sähköllä avautuva ovi on edelleen epäkunnossa.

Lue lisää: Kauppakeskus Triplassa alkaa satojen­tuhansien eurojen remontti – Julki­sivun rakenne paljastui heikoksi

Kauppakeskuksen avajaisista on pian kulunut kolme vuotta. Uudeksi rakennukseksi rakennusvirheitä on paljastunut melko paljon, mutta Heikkinen lähde arvioimaan, onko ongelmien määrä yllättänyt kauppakeskuksen johtoa.

”Uusissa rakennuksissa tulee aina joitain vikoja, joita ei ole pystynyt ennakoimaan, ja niitä korjataan nyt hyvässä hengessä.”

Heikkinen muistuttaa, että Triplan rakennushanke on ollut ainutlaatuinen ja massiivinen myös maailman mittakaavassa.

”Haasteiden määrää on ehkä vaikea verrata normaalin kokoiseen rakennushankkeeseen.”

Yhdessä kauppakeskuksen eteläsuunnan sisäänkäynneistä, asiakkaita opastetaan käyttämään viereistä ovea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat