Silmiinpistävä käärmekuvio katosi suuren konttorin seinästä Vallilassa

Vallilassa olevan Lääkäritalon käärmettä kuvaava reliefi on poistettu, sillä se ei enää mahdu entiselle paikalleen.

Lääkäritalon yläkerrosten ilme on muuttunut.

27.10. 15:38

Mäkelänkadun Sörnäisten päässä sijaitsee Suomen Lääkäriliiton suuri konttorirakennus, Lääkäritalo.

Talo on rakennettu vuonna 1988. Siihen on tehty laajaa peruskorjausta vuodesta 2018 lähtien.

Remontin seurauksena talon julkisivusta on jäänyt puuttumaan tunnistettava yksityiskohta.

Ennen Lääkäritalon seinässä komeili noin muutaman metrin korkuinen reliefi. Reliefin aiheena oli pelkistetty valtikan ympäri kiertyvä käärme.

Aikanaan talon seinää on koristanut myös käärmeaiheinen vihreä ja valaistu Lääkäriliiton logo.

Nyt reliefi sekä valomainos ovat poissa.

Reliefi kuvattuna vuonna 2003.

Lääkäriliiton viestintäjohtaja Lauri Korkeaoja kertoo, että reliefi sekä logo jouduttiin ottamaan pois, sillä ylimpien kerrosten saunatilojen ikkunoiden järjestystä on muutettu. Rakennuksen yläkerroksia peittää uusi säleikkö.

”Ne eivät yksinkertaisesti enää mahdu siihen. Nyt ne ovat rakennuksen kellarikerroksessa odottamassa”, Korkeaoja kertoo.

Lisäksi Lääkäriliiton graafista ilmettä ollaan uudistamassa. Vielä on epäselvää, nähdäänkö seinässä enää koskaan vanhaa reliefiä. Liiton tunnukset tulevat joka tapauksessa näkymään kiinteistön alueella.

Lääkärilehden jutun mukaan Lääkäritaloa on uusittu kerros kerrokselta. Muodonmuutoksen ovat kokeneet sekä toimisto- että kokoustilat. Rakennuksen alemmissa kerroksissa on myös vuokrattuja liiketiloja.

Lue lisää: Helsinkiläisen patsaan yksityis­kohdasta tuli kiusallinen murheen­kryyni: ”Jos laitamme ison ruuvin keskelle nenää, niin siitä tulee kömpelön näköistä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat