Nainen hukkasi laukkunsa ja panikoi – Sitten ohikulkijan teko pelasti päivän

Olkalaukkunsa hukannut helsinkiläinen Riitta Lehto sai huomata, että rehellisiäkin ihmisiä yhä löytyy. Vantaalla lenkin tehnyt laukku palasi oikealle omistajalleen vielä samana päivänä.

Kannelmäessä asuva Riitta Lehto hukkasi olkalaukkunsa matkalla Kanneltaloon. Laukun löydyttyä selvisi, että hihnan kiinnitys oli pettänyt.

28.10. 16:56

Helsingin Kannelmäessä päiväkodinhoitajana työskentelevällä Riitta Lehdolla oli keskiviikkona astetta jännittävämpi työpäivä.

Hän oli lähtenyt päiväkodin lasten kanssa vierailulle läheiseen Kanneltaloon. Perille päästyään Lehto kuitenkin huomasi kauhukseen, että hänen olkalaukkunsa oli kadonnut.

Sisällä laukussa oli kaikki tärkeät tavarat: kännykkä, pankkikortti ja Kela-kortti.

Lehto joutui välittömästi ”järkyttävään paniikkiin”. Hän lähti juoksujalkaa takaisin päiväkodille ja etsi laukkua joka paikasta, mutta sitä ei millään löytynyt.

”Olin aivan puulla päähän lyöty. Kyselin kaikilta, onko laukkua näkynyt ja pengoin kaikki paikat läpi”, hän kertoo.

Lehto ehti jo hädissään soittaa pankin sulkupalveluun kuolettaakseen pankkikorttinsa. Samalla hänen kollegansa yritti soittaa Lehdon numeroon, jos soittoääni alkaisikin kuulua jostain päiväkodin nurkasta.

Kaikkien yllätykseksi yhtäkkiä puhelimeen vastattiin. Toisessa päässä oli tuntematon nainen Vantaan Kivistössä.

Nainen oli löytänyt laukun matkalla lähijunaan ja poiminut sen mukaansa.

”Nainen oli mielestäni todella viisas. Hän oli tajunnut, että jos itse ei ota sitä talteen, sen löytää ehkä joku, joka käyttäisi tavaroitani väärin”, Lehto kertoo.

Hän oli itse yhä puhelussa pankin sulkupalvelun kanssa ja ehti onneksi sanoa sinne, että laukku onkin löytynyt.

Lehto kertoo olleensa erittäin yllättynyt siitä, että laukku oli päätynyt näin rehellisen ja avuliaan ihmisen haltuun. Nainen ei puhunut hyvin suomea, joten hän antoi puhelimen eteenpäin työkaverilleen.

Lehto muisti, että hänen veljensä on menossa käymään Vantaalla vielä samana päivänä. Veli sopi vaihdon naisen työkaverin kanssa, ja laukku palasi oikealle omistajalleen jo keskiviikkoiltana.

Laukussa oli Lehdon onneksi tallella niin pankki- kuin Kela-korttikin. Vaikka hän joutui olemaan loppupäivän ilman puhelinta, ei sekään haitannut.

”Tuli hyvä pieni tauko somen käyttöön, ja käteistäkin oli sen verran, että pärjäsin.”

Laukku oli päässyt tippumaan maahan, sillä olkahihnan kiinnitys oli pettänyt. Lehto aikoo ommella hihnan tukevasti kiinni, ettei vastaavaa pääse sattumaan jatkossa.

Hän kiittelee auttajiaan vuolaasti.

”Tulee sanoinkuvaamattoman ihana olo, että joku tekee noin hienon teon. On ihanaa huomata, että rehellisiä ihmisiä on vielä olemassa”, hän sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat