Linnut löysivät nokkelan reitin lämmit­telemään päärauta­tieasemalle

Lämpö ja ruoka houkuttelevat asematunneliin kaikenlaista siivekästä sakkia. ”Siellä on lämpöisempi kuin ulkona ja tarjolla on ruoan tähteitä.”

Lukija kuvasi Alepan lähistöllä lämmittelevät pulut viime sunnuntaina.

3.11. 7:00

Helsingin päärautatieasemalla hengailee säännöllisesti porukka, joka aiheuttaa ärsytystä. Pahennusta aiheuttava jengi sotkee, häiritsee muita ja notkuu asemalla ilman aikomustakaan matkustaa minnekään.

Erityisesti asemalaitureilla ja alikulkutunnelissa Alepan edessä päivystävää porukkaa on yritetty häätää pois erilaisin keinoin.

”Siellä on piikkejä ja verkotuksia. Meillä on sama tilanne kuin kaikilla kiinteistönomistajilla, että koitamme tehdä heidän asettumisensa mahdollisimman vaikeaksi”, kertoo Helsingin päärautatieaseman hankepäällikkö Jani Jääskeläinen.

Joukosta on kuitenkin vaikea päästä eroon ilman asetta, sillä niillä on tapana lennähtää sukkelasti toiseen paikkaan, jos niitä lähestyy.

Columba livia domestica eli pulu on asettunut mukavasti asemalle, ja viihtyy erityisesti tiloissa, jossa sillä on suojaa.

Yksi porukan suosikkipaikoista on Alepan edusta. Jääskeläinen arvelee, että se vetoaa lintuihin, koska sinne on helppo tulla avoimesta portaikosta.

”Siellä on lämpöisempi kuin ulkona ja tarjolla on ruoan tähteitä. Välillä ne tulevat sisään aseman ovista kuin matkustajat.”

Alepan edustalla hengailijat ovat Jääskeläisen mukaan aiemminkin herättäneet median kiinnostuksen.

”Ilta-Sanomista soitettiin kerran ja kyseltiin, että huumataanko Alepan edustalla oleskelevia puluja, kun ne hoipertelevat.”

Tutkimustyön jälkeen selvisi, että pulujen hoipertelu ei johdu huumeista tai edes käyneistä marjoista, vaan epäterveellisestä ruoasta. Roskaruokaa syövät asemapulut kärsivät puutostiloista ja se voi vaikuttaa niiden kykyyn lentää ja liikkua.

Lue lisää: Pulu matkusti lähijunalla Myyrmäestä Helsinkiin kuin rutinoitunut matkantekijä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat