Freeman käveli baariin ja ravintoloitsija kiitti häntä elämänsä rakkaudesta

Helsinkiläisparin rakkaustarina on nykypäivänä erikoinen, sillä kaikki kietoutuu vanhanaikaisen jukeboksin ja Freemanin kappaleen ympärille.

Freemanin alunperin levyttämästä kappaleesta Olet mun kaikuluotain tuli olennainen osa helsinkiläisparin rakkaustarinaa.

11.11. 10:15 | Päivitetty 11.11. 11:14

Yksi kesäkuinen baari-ilta Kalliossa käynnisti erikoisen tapahtumaketjun. Sattumien kautta helsinkiläispari päätyi tanssimaan häävalssiaan Freemanin laulaessa.

Pariskunnan suhde vakavoitui vuonna 2018, kun Pub Sirdien ravintoloitsija Jarkko Koskinen houkutteli nykyisen vaimonsa Demin viettämään syntymäpäiväänsä ravintolaan.

Kuppilassa on entisaikojen tunnelmaa uhkuva jukeboksi. Siksi Koskinen oli räätälöinyt Demille syntymäpäivälahjaksi soittolistan.

”Annoin baarityöntekijälle kirjekuoren, jossa oli kahden euron kolikko ja pieni lappu, jossa kerrottiin numerot viiteen valitsemaani biisiin”, Koskinen muistelee.

Kun Demi sitten syötti kolikot koneeseen, soimaan lähti muiden muassa Freemanin ikivihreä Olet mun kaikuluotain.

”Sen biisin soidessa Demi kertoi ajatelleensa ensimmäistä kertaa, että tästähän saattaisi tulla jotain vakavampaa”, Koskinen sanoo.

Freeman saapui yllättämään morsiamen ja häävieraat.

Kolme vuotta myöhemmin Koskinen oli Sirdiessä, kun yhtäkkiä kuppilaan asteli sisään Freeman eli Leo Friman.

”Sanoin Freemanille, että et usko, sinun kappaleesi on tuolla jukeboksissa ja olen hurmannut tyttöystäväni sillä aikoinaan.”

Freeman innostui asiasta niinkin paljon, että lupasi tulla esittämään kappaleen parin häihin. Kihlat oli jo vaihdettu, ja häitä oli ollut tarkoitus viettää jo edelliskesänä vuonna 2020. Koronapandemia venytti vihkipäivää lopulta vielä vuodella.

Kun häiden järjestäminen alkoi tänä vuonna vihdoin vaikuttaa realistiselta, Koskinen ei saanut Freemanin lupausta mielestään. Hän ei kuitenkaan ollut tajunnut ottaa laulajan yhteystietoja talteen.

”Sain hänet kiinni vain pari viikkoa ennen häitä”, Koskinen sanoo.

Hääpäivänä Koskinen kapusi kaikkien yllätykseksi lavalle pitämään puheen ja spiikkaamaan lavalle Freemanin. Hän oli edellisenä päivänä jopa ottanut kiireellä tunnin tanssikurssin, jotta osaisi ylipäätään tanssia kappaleen tahtiin.

”En kyllä itse muista siitä enää mitään, olin ihan julmetun hermona”, Koskinen nauraa.

Pub Sirdien Facebook-sivuilla kerrotaan tarinaa iloiten, sillä Koskinen on ollut nyt naimisissa tasan neljä kuukautta.

Päivityksen julkaisun jälkeen kävi ilmi, että Olet mun kaikuluotain löytyi levyltä, jonka omisti ravintolan edellisen omistajan tytär. Levy oli jäänyt sisälle jukeboksiin vuonna 2018, eikä hän ollut enää kehdannut käydä hakemassa sitä takaisin.

”Tytär laittoi viestiä ja kertoi, että levyltä löytyvä Ville Valon versio on hänen lempikappaleensa, jota hän halusi kuunnella aina töissä ollessaan”, Koskinen kertoo.

Onni onnettomuudessa – ilman arkista unohdusta tarina olisi varmasti ainakin hieman toisenlainen.

Lue lisää: Legendaarinen pikkubaari alkaa myydä laillista kiljua Kalliossa: ”On haettu viralliset luvat”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat