Putki petti Vallilassa taktisessa paikassa, sillä tuhoista ei ollut enää aamulla tietoakaan

HS kävi maanantaina vuotopaikan nurkilla selvittämässä, millaisia tuhoja vedenpaisumus mahdollisesti Vallilassa aiheutti. Näky oli yllättävä: tuhoja ei ollut.

Putkirikko oli kaivettu Fleminginkadulla esiin.

14.11. 14:15 | Päivitetty 16.11. 11:34

Helsingissä nähtiin isänpäivänä trillerimäinen näytelmä, jossa jännitettiin, mistä kohdin ikivanha runkovesiputkisto tällä kertaa pettää.

Yksi osuma osui eräälle Suomen tiheimmin asutulle seudulle: Vallilan ja Alppiharjun rajavyöhykkeelle Fleminginkadulle. Runkovesilinjasta vettä tulvi lähitienoolle valtavia määriä.

Alppiharjussa asuu yli 13 000 asukasta neliökilometriä kohden ja Vallilassa yli 7 000. Siltikään otsikoihin ei ole noussut kellareissa vettyneitä lehtiarkistoja tai uuteen uskoon paisuneita parketteja.

HS kävi heti maanantaiaamuna vuotopaikan nurkilla selvittämässä, millaisia tuhoja vedenpaisumus mahdollisesti aiheutti.

Näky oli tavallaan yllättävä.

Lue lisää: Helsingissä jo ainakin seitsemän putkirikkoa – Tämä tapauksista tiedetään nyt

Fleminginkadulla vettä pumpattiin pois maanantaina aamupäivällä.

Kierros Aleksis Kiven kadun ja Fleminginkadun risteyksessä paljastaa, että Helsingissä on totuttu selvittämään putkirikkoja pikavauhdilla. Runsas vuorokausi tulvimisen jälkeen elämä alueella jatkui täysin normaalisti.

Huomionarvoista on myös se, että poksahtanut putki sattui olemaan juuri sopivassa paikassa: vesimäärä ei päässyt tekemään täysimittaisesti tuhojaan.

Vuotopaikan ympärillä seisovista rakennustarvikeliikkeestä, kukkakaupasta ja kiinteistöhuoltofirmasta sanottiin HS:lle, ettei sunnuntainen vedenpaisumus ole vaikuttanut heidän elinkeinoonsa mitenkään.

Tiettävästi ainoa sisätila, jonne vettä merkittävissä määrin pääsi, oli Ässäparkin parkkihalli, jossa on kuitenkin kaivot. Sielläkään tilanne ei siis kehittynyt erityisen dramaattiseksi.

Sunnuntaina vettä oli suurella alueella Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun välillä.

Voisi siis todeta, että Fleminginkadun putkirikko oli onni onnettomuudessa.

Potentiaalisesta jättituhosta muistuttaa enää vain aidattu kuoppa, jonka pohjalla näkyy ikivanha vesiputki. Konkaripoliitikko Osmo Soininvaaran (vihr) mukaan Helsingin putket ovat ylipäänsä ”häpeällisessä kunnossa”.

Lue lisää: Konkaripoliitikko Osmo Soininvaara: Helsingin putket häpeällisessä kunnossa

Oikaisu 16.11.2022 kello 11.33: Vettä pääsi Ässäparkin parkkihalliin, ei S-Marketin parkkihalliin, kuten jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat