Pariskunta meni sohvan taakse, kun järjetön riehuminen alkoi Kumpulassa

Useiden autojen ja asuintalojen ikkunoita oli rikottu viime viikolla Kumpulassa. Alueen asukkaat kertovat tapauksen herättäneen naapurustossa pelkoa.

Kumpulassa oli viime viikolla hajotettu useamman auton ja asuintalon ikkunoita Vuoksentien ja Limingantien risteyksessä. Kuva otettu noin viikko tapahtuneen jälkeen, kun rikkoutunut lasi oli ehditty siivota pois.

18.11. 11:38

Helsingin Kumpulan asukkaat kertovat järkyttyneensä syvästi viime viikon tapahtumista yleensä melko rauhallisella asuinalueella.

HS uutisoi, että joku oli käynyt rikkomassa useiden autojen ikkunoita Vuoksentien ja Limingantien risteyksessä viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä.

Helsingin poliisi otti tapaukseen liittyen yhden henkilön kiinni ja asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeänä vahingontekona.

Lue lisää: Autoja tärveltiin urakalla Kumpulassa – Audiin paiskattiin tiettävästi kukkaruukku

Jutun julkaisun jälkeen useampi asukas otti toimitukseen yhteyttä ja kertoi, ettei ilkivalta rajoittunut pelkästään autoihin vaan myös asuintalojen ikkunoita rikottiin. He eivät esiinny tässä jutussa omilla nimillään, koska pelkäävät turvallisuutensa puolesta.

Eräs Limingantiellä asuva nainen kertoo heränneensä yöllä siihen, että kadulta kuului kovaa pauketta. Hänen miehensä oli mennyt katsomaan ulos ikkunasta. Miehen kertoman mukaan kadulla ollut mies oli rikkonut pariskunnan asunnon ikkunan pesäpallomailalla.

”Olimme aivan kauhuissamme ja menimme paniikissa lattialle sohvan taakse piiloon. Ulkoa kuului myös hirveää huutoa”, nainen kertaa aamuyön tapahtumia.

Hänen mukaansa ikkunoita oli rikottu useammassa talossa esimerkiksi porraskäytävistä, kellareista ja asuinhuoneistoista. Naapuruston asukkaat ovat naisen mukaan hyvin peloissaan ja ilmapiiri on tällä viikolla ollut hyvin jännittynyt.

”Mistään ilkivaltaa tekevästä jengistä ei kuitenkaan ole kyse, vaan tietääkseni tekijä on ihan vaan paikallinen asukas”, hän kertoo.

Samankaltaista tarinaa kertoo toinen HS:n haastattelema Limingantiellä asuva nainen.

Hän oli herännyt yöllä koviin ääniin ja nähnyt ikkunastaan, miten mies oli hajottanut mailalla ikkunoita autoista ja taloista sekä heittänyt erästä autoa suurella kukkaruukulla.

Nainen oli soittanut paikalle poliisit, jotka ottivat miehen kiinni. Tapauksesta on hänen mukaansa tehty useita rikosilmoituksia.

Useiden autojen ikkunat oli hajotettu viime viikolla Kumpulassa Vuoksentiellä. Erästä autoa oli heitetty kukkaruukulla.

Myös hän korostaa, ettei kyseessä ollut esimerkiksi mikään nuorisojengi, kuten Kumpulan Facebook-ryhmässä osa oli arvellut, vaan kyse oli yksittäisestä henkilöstä.

Noin neljä vuotta Kumpulassa asunut nainen kertoo, että tämä on ensimmäinen vastaava tapaus alueella.

”Aiemmin on voinut elää tosi rauhassa. Tämä juttu ei tule kyllä ihan heti poistumaan mielestä, enkä varmaan uskalla yksin pimeällä lähteä enää kävelemään kadulle.”

Nainen kertoo, että tapausta edeltävänä päivänä hän oli täyttänyt postissa tulleen asukasbarometrin, johon antoi hyvin myönteiset vastaukset esimerkiksi turvallisuuden tunteesta Kumpulassa.

”Eikä mennyt edes vuorokautta, kun kävikin jotain tällaista.”

Kumpulan Limingantiellä on paljon idyllisiä puutaloja ja asuinalue on asukkaiden mukaan aiemmin ollut hyvin rauhallinen.

Lue lisää: Autoja tärveltiin urakalla Kumpulassa – Audiin paiskattiin tiettävästi kukkaruukku

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat