Auto nökötti portaissa Kalliossa, eikä kukaan tunnu tietävän syytä

Kukaan ei tunnu tietävän, miten ja miksi autoilija oli törttöillyt Kuntatalon luona. ”Jännittävää, ettei tiedetä mitään”, kommentoi silminnäkijä.

Auto oli joutunut Kuntatalon portaikkoon Helsingin Kalliossa.

25.11. 15:50

Espoossa asuva Minna Leinos oli torstaina kello neljän jälkeen iltapäivällä paluumatkalla töistä kotiin, kun hänet pysäytti jännittävä näky. Auto oli joutunut outoon paikkaan Kuntatalon portaikossa Helsingin Kalliossa

Leinos lähetti kuvan tilanteesta Helsingin Sanomille.

”Paikalla oli poliisi ja palokunta. Miten ihmeessä auto oli sinne päätynyt?” Leinos hämmästeli kuvan saateviestissä.

Internetin hakukone opastaa soittamaan pysäköintiasioissa Kuntatalon vaihteeseen. Puhelimessa virkailija valittelee, ettei hänellä ole tarjota tietoa tapahtuneesta. Hän avittaa kuitenkin antamalla kiinteistöstä vastaavan henkilön suoran matkapuhelinnumeron.

”Olen etätöissä. En ole kuullutkaan tapauksesta”, sanoo tilapalveluvastaava Erkki Jylhä Kuntaliitosta.

Linjojen osakaupunginosassa sijaitsevan Kuntaliiton toimitalon virallinen osoite on Toinen linja 14. Tilannekuvauksen perusteella tilapalveluvastaava arvelee kuitenkin, että autotapaus on sattunut talon toisella puolella.

”Onko ne sellaiset leveät portaat? Sitten tapaus on varmaankin sattunut Ensi linjan puolella.”

Kuntatalon Ensi linjan puoleinen katunumero on 3. Kuvassa näkyvät auton lisäksi jalkakäytävällä seisova, huomioliiviin pukeutunut mies, huomionauhaa sekä pari kolme metriä leveät portaat, joita voisi luonnehtia leveiksi.

Leinos kuitenkin kiistää Jylhän arvion tapahtumapaikasta: ”Se oli Toisella linjalla, siinä Alppikadun risteyksessä, vastapäätä Diakonissalaitoksen sisäänkäyntiä”, hän vakuuttaa.

Tietäisiköhän Helsingin poliisi asiasta jotakin? Poliisilaitos lupaa tapahtuma-ajan ja osoitteen perusteella selvittää asiaa. Jo tunnin kuluttua tuleekin tekstiviesti puhelimeen:

”Moi, poliisilla on ollut pelastuslaitosta avustava tehtävä Toisella linjalla. Auto on ajautunut ulos ajoradalta tai parkkipaikalta. Pelastuslaitos voi kertoa tarkemmin."

Hmm, kuvan perusteella auto tuskin on ajautunut takaperin ajoradalta ylös portaisiin. Kyllä se on valunut alas parkkipaikalta, mutta miksi? Osaisikohan Helsingin pelastuslaitos avata mysteeriä?

”Se on edellisen vuoron asioita. Ei ole aamuraportissa mitään, joten ei siellä ole ollut mitään mainittavaa”, kertoo päivystävä palomestari Sami Lappalainen puhelimitse.

Lappalainen kertoo, että päivystysvuoro on pituudeltaan 24 tuntia. Edellisen iltapäivän kello 16:n jälkeiset asiat olisivat aamuraportissa, jos ne olisivat mainittavia.

”Kiinnostavaa. Kun ohi siitä kävelin, siellä se auto oli. Jännittävää, ettei tiedetä mitään”, Minna Leinos kommentoi mysteeriä.

Lue lisää: Autoilija ajoi kahvilan ikkunaan, mutta asiakkaat vain jatkoivat kahvittelua

Lue lisää: Hylätty auto löytyi saaresta, jonne ei pääse autolla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat