Jenni Haukio väittelee tohtoriksi perjantaina

Helsingin yliopisto tiedottaa Jenni Haukion väitöskirjasta etukäteen normaalin käytännön mukaisesti.

Jenni Haukio puhui Suomen Unicefin Pieniä tarinoita -kampanjan lanseeraustilaisuudessa Helsingissä 16. marraskuuta 2022

28.11.2022 13:56

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio väittelee tohtoriksi perjantaina Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Tutkimuksen otsikko on: ”Avoimen vuorovaikutteisuuden ideaalista sisäisen mobilisaation realiteettiin? : Puolueiden digitaalisen vaalikampanjoinnin strategiset ulottuvuudet ja dilemmat”.

Helsingin yliopiston ennakkotiedotteen mukaan väitöskirjassa tutkitaan ”puolueiden strategista digitaalista vaalikampanjointia hybridissä mediajärjestelmässä”.

Väitöstutkimuksen mukaan strategisia päämääriä puolueille ovat informaationvälitys ja sisältöviestintä, äänestäjäkontaktien maksimointi, avoin vuorovaikutteisuus, sisäinen ja ulkoinen mobilisaatio, journalistisen mediahuomion tavoittelu, strateginen monitorointi ja disinformaation torjunta.

Vastaväittäjänä väitöstilaisuudessa on professori Kim Strandberg Åbo Akademista, ja kustoksena on vanhempi yliopistonlehtori Juri Mykkänen.

Haukion väitöstutkimus tunnistaa neljä politiikkaan, puolueisiin ja digitaaliseen kampanjaympäristöön kytkeytyvää ja puolueiden strategiselle verkkokampanjoinnille haastetta merkitsevää ristiriita-asetelmaa.

Haukion tutkimuksen kohdepuolueina ovat keskusta, kristillisdemokraatit, perussuomalaiset, SDP ja vihreät, ja kohdevaaleina eduskuntavaalit 2011 ja 2015. Lisäksi tutkimuksessa seurataan digitaalisen kampanjoinnin kehittymistä aina kesän 2021 kunnallisvaaleihin painottuen etenkin vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.

Aineistoina ovat kohdepuolueiden verkkoviestinnästä vastaavien toimihenkilöiden teemahaastattelut, puolueiden ehdokasopasmateriaalit ja vaaliohjelmat, puolueiden kampanjasivustoilta ja sosiaalisen median alustoilta koottu digitaalisten leikkeiden arkisto sekä verkkokampanjointia raportoivien ja analysoivien media-artikkelien kokoelma.

HS kertoo laajemmin Jenni Haukion väitöskirjatyöstä myöhemmin tällä viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat