Mies hoksasi kikan, jolla voi säästää yli 200 euroa HSL:n lippuhinnoista

HSL-lippujen hinnat nousevat vuodenvaihteessa, mutta vuoden mittaisen säästölipun saa ostaa vielä tämän vuoden hinnoilla.

Helsingin seudun liikenteen lippuhinnat nousevat ensi vuonna.

8.12.2022 10:46 | Päivitetty 8.12.2022 15:51

Helsingin seudun liikenteen (HSL) lippujen hinnat nousevat pian ennätyksellisesti, mutta helsinkiläismies hoksasi yksinkertaisen tavan säästää matkakuluissa. Se kuitenkin vaatii sitoutumista lippuun kokonaiseksi vuodeksi.

Erkki Perälä on yleensä ostanut kuukausilippuja ja pitänyt kesäisin pyöräilykaudella lipusta taukoa. Ensi vuoden alussa esimerkiksi AB-lipun kuukausihinta nousee noin 65 eurosta noin 70 euroon.

Lue lisää: Lippujen hintojen ennätyskorotus toteutuu – Näin hinnat nousevat

Perälä, joka on entinen vihreiden kaupunginvaltuutettu, päätti nyt katsoa kuukausilipulle eri vaihtoehtoja korotusten takia. Hän kertoi havainnoistaan sosiaalisessa mediassa.

Yllätyksekseen Perälä löysi tavan, jolla säästäisi yli kaksisataa euroa vuodessa. Se onnistuu vaihtamalla kuukausiliput jatkuvaan säästölippuun, mutta tämä pitää tehdä ennen vuodenvaihdetta.

HSL:n jatkuva säästötilaus tarkoittaa, että se uusiutuu automaattisesti kuukausittain vuoden ajan.

Perälä laskeskelee, että jos jatkuvan tilauksen aloittaa ennen vuodenvaihdetta, saa sen vielä tämän vuoden hinnalla.

Säästöä tulee näin lähes kaksikymmentä euroa kuussa verrattuna kuukausittain aina erikseen ostettuun lippuun. Säästö on siis yhteensä noin 220 euroa vuodessa.

Jos jatkuvan säästötilauksen ostaa vasta ensi vuonna, on sekin halvempi kuin kuukausilippujen toistuva osto, mutta säästö on pienempi. Se on noin 140 euroa vuodessa verrattuna kuukausittain ostettuun lippuun.

Lue lisää: Lippujen hintojen ennätyskorotus tuomittiin liikenteessä laajasti

Huomattuaan että lipun voisi saada nyt halvemmalla vielä ensi vuodeksikin, otti Perälä yhteyttä HSL:ään.

”Tarkistin asiakaspalvelusta, että jos ottaa tällä kuukausittaisella veloituksella, niin pysyykö se samana.”

Vastaus oli myöntävä.

Vahvistuksen saatuaan Perälä julkaisi havaintonsa myös Facebook-seinällään, jotta tieto hyödyttäisi myös muita.

”Jos se nyt sitten auttaisi pitämään ainakin joitakin ihmisiä enemmän joukkoliikenteen käyttäjinä”, Perälä pohtii HS:lle.

Oikaisu 8.12. kello 15.51: Jutussa luki virheellisesti, että jos jatkuvan tilauksen aloittaa vasta ensi vuonna, säästö suhteessa kuukausilippuihin on vain noin 70 euroa. Se on oikeasti noin 140 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat