”Ei ole täällä!” Valtava kyltti yrittää ohjeistaa sekoilevia kuskeja Lauttasaaressa

Huippusuosittua Poliisien kesäkotia etsivät taksit ja autoilijat parveilevat väärissä osoitteissa.

Lauttasaaressa kyllästyttiin väärään osoitteeseen eksyneitä ja opastekylttiin laadittiin informatiivinen mutta jokseenkin ilkikurinen teksti.

8.12.2022 17:46 | Päivitetty 8.12.2022 20:25

Lauttasaarelainen Anssi Lintala kohtasi kävelyllä opastekyltin, joka sai grafiikan ja mainonnan ammattilaisen havahtumaan. Opasteen viesti poikkesi tavanomaisesta, sillä siinä ei kerrottu, missä kohde on, vaan missä se ei ole.

Poliisien kesäkoti ei ole täällä! kyltti julistaa isoilla punaisilla tikkukirjaimilla eli versaalilla.

Opasteksti jatkuu: Käänny tässä ympäri ja aja takaisin 100 m. Käänny sitten oikealle ja myös seuraavasta risteyksestä oikealle Kyyluodontielle. Siitä eteenpäin on opasteet Poliisien kesäkodille.

Englanniksikin kyltissä opastetaan: Turn back and follow the blue line.

Kiitos kun et häiritse meitä täällä, kyltissä vielä kiitellään punaisin kirjaimin, tosin hiukan kitkerään sävyyn.

”Minä olen se irvileuka. Minä laitoin sen kyltin sinne”, Poliisien kesämajan talonmies Marko Korpi-Kyyny tunnustaa puhelimessa saman tien.

Poliisien kesäkoti on suosittu juhla- ja saunomispaikka meren rannalla Helsingin Lauttasaaressa. Tilojen varauslistoista internetissä näkee, että niin majan iso kuin pieni sauna sekä juhlatila ovat vuoden loppuun saakka ja tunneittain perin varattuja, ja liikenne on vilkasta.

Poliisien kesäkodille pyrkivät yksityisautoilijat, taksit ja linja-autot eksyvät Korpi-Kyynyn mukaan ongelmaksi asti Poliisien kesäkodin sijaan naapuriin HKL-Kesämajayhdistyksen majalle.

Molemmat majat sijaitsevat Länsiulapanniemessä, edellinen Kyyluodontien ja jälkimmäinen Lounaisväylän päädyssä, Myllykallion osakaupunginosassa Lauttasaaren läntisimmässä niemekkeessä. Kummallakin on lisäksi naapureinaan ryppäittäin pikkuruisia mökkejä.

Sen enempää navigaattori kuin karttaohjelmat eivät Korpi-Kyynyn mukaan osaa neuvoa Poliisien kesäkodille. Sen osoite on Länsiulapanniemi 6. Kesämajan kotisivulla neuvotaan asettamaan navigaattoriin Kyyluodontie ja sinne päästyä seuraamaan opaskylttejä.

Poliisien kesäkodin juhlatilaa voi varata jopa aamuneljään saakka.

”HKL-majalaiset ovat olleet näreissään. He valittivat, valittivat ja valittivat, kun eivät enää jaksaneet katsella niitä takseja. Jotkut taksit jopa herättivät mökkiläisiä öisin, kun meiltä oli tilattu kyyti”, Korpi-Kyyny kertoo.

”Niinpä laitettiin tarkoituksella uusi kyltti.”

Grafiikan ja mainonnan ammattilainen Anssi Lintala määrittelee opastekstin tyylin kahdella sanalla: ”Hauska ja epätoivoinen.”

Oikaisu 9. 12. kello 9. Toisin kuin kirjoituksessa alun perin väitettiin, Poliisien kesäkodilla on osoite. Se on Länsiulapanniemi 6.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat