Virpi Kröger, 74, ilahtui ystävällisen vartijan pienestä teosta: ”Olen oikeasti otettu”

Kun Mellunmäen metroaseman hissi oli rikki, ystävällinen vartija saapui auttamaan 74-vuotiasta rouvaa. Tilanteesta tuli niin hyvä mieli, että hän halusi kiittää vartijaa myös julkisesti.

Hissi oli keskiviikkona rikki Mellunmäen metroasemalla. Kuva ei liity artikkelissa mainittuun tapaukseen. Kuva vuodelta 2009.

23.12.2022 15:58

Mellunmäessä asuva Virpi Kröger joutui keskiviikkona haastavaan tilanteeseen. Hän oli käynyt ostoksilla Kontulassa ja lähti kotiinpäin metrolla Mellunmäen metroasemalle.

Kröger tarvitsee liikkuessaan rollaattoria ja hänen oli siksi tarkoitus käyttää yläsisäänkäynnin hissiä. Sinne saavuttuaan hän sai kuitenkin kuulla, että hissi on rikki.

”Minä jäin vain siihen, että mitä minä nyt teen”, Kröger kuvailee tilannetta.

Asemalta löytyy rullaportaat, mutta niissä kulkeminen yksin ei ollut mahdollista.

”Olen 74-vuotias ja tyhjälläkin rollaattorilla olisi vaikea, en tiedä onnistuisiko. Voimat ei ehkä riittäisi pitämään sitä ylhäällä, kun sehän menee vinoon siinä. Mutta nyt minulla oli vielä jumalattoman painavat kassit rollaattorissa”, hän kertoo.

Asemalla on myös niin sanottu alasisäänkäynti, mutta matka sinne oli raskaan kauppareissun jälkeen liian pitkä. Sieltä olisi vielä joutunut kulkemaan pitkää mäkeä ylös.

”Tuo ylämäki ei ole muutenkaan paras mahdollinen minun liikuntakyvylle, eikä tuo keli ole vanhalle ja liikuntarajoitteiselle helpoin.”

Kröger ei kuitenkaan jäänyt pitkäksi aikaa pulaan.

Paikalle saapui huomaavainen vartija, joka tajusi tilanteen ja tarttui rollaattorin toiseen päähän.

”Hän sanoi heti, että hän tulee auttamaan. Kuljimme rullaportaissa niin, että hän piti kiinni rollaattorista ja minä sain pidettyä kaiteesta kiinni. Kaikki hänen puhe ja olemus oli äärimmäisen ystävällistä.”

Auttavaisia ihmisiä on ollut aiemminkin, mutta tästä kohtaamisesta jäi aivan erityisen hyvä mieli.

”Tämä hänen tapansa välittömästi tulla auttamaan – olen oikeasti otettu.”

Hän kiitti vartijaa kasvotusten paikan päällä. Päästyään kotiin hän halusi kuitenkin vielä julkisestikin tuoda esille sankarivartijan teon. Siksi hän jakoi kiitokset paikalliseen Facebookryhmään.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Kröger jakaa julkisia kehuja.

”Minusta on ihanaa, että ihmiset antavat myös positiivista palautetta, kun negatiivista palautetta tulee pilvin pimein joka paikassa. Ihmiset eivät oikeasti ole niin negatiivisia, mutta on jännä miten sosiaalisessa vallitsee usein hirveä negatiivisuus.”

Hän toivoo, että palaute tavoittaisi myös vartijan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat