Poliisi aikoo tarkkailla sitä, ettei raketteja ammuta liian aikaisin – Aikaraja on tiukka

Ilotulitteiden käyttö on sallittua vain kello 18.00–2.00 välisenä aikana. Itä-Uudenmaan poliisi aikoo kiinnittää asiaan erikoishuomiota.

Ilotulitus aiheuttaa vuosittain vaaratilanteita.

28.12.2022 9:59

Poliisi tulee kiinnittämään tänä uutenavuotena erityisesti huomiota ilotulitteiden käyttöön, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

”Ilotulitteiden käyttöhän on sallittua vain kello 18.00–2.00 välisenä aikana”, poliisi kertoo tiedotteessaan. Tarvittaessa poliisi puuttuu asiaan.

Valvontaa kohdennetaan erityisesti paikoille, missä ihmisiä kokoontuu.

”Ilotulitteita käsiteltäessä tulee huomioida turvaetäisyydet ja huolehtia siitä, että ilotulitteet lähetetään turvalliseen suuntaan. Rakennusten läheisyyttä kannattaa välttää. Monet perheet ovat vuosien saatossa menettäneet kotinsa ilotulitteiden sytyttämien tulipalon seurauksena. Myös suojalasien käyttö on suositeltavaa. Ulkonäköseikka on pientä verrattuna siihen, että vaaratilanteen sattuessa näkökyky säilyy”, muistuttaa komisario Kimmo Klemetti.

”Poliisi kehottaa myös vanhempia kiinnittämään huomiota oman jälkikasvunsa turvalliseen uuden vuoden viettoon. Tällä tarkoitamme ilotulitteiden turvallisen käytön lisäksi myös alkoholin käytön valvontaa”, Klemetti jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa tiedotteensa lopuksi kaikille turvallista uutta vuotta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat