Uuden­vuoden tapahtumasta tuli täysi farssi, kun narikan työn­tekijät katosivat kesken kaiken

Dose Nye -tapahtumassa moni juhlija kadotti takkinsa ja muuta omaisuutta, kun he joutuivat etsimään päällysvaatteitaan narikassa. Narikkatyöntekijöitä ei näkynyt missään.

Kaapelitehtaan sisällä oleva merikaapelihalli on suosittu keikkojen ja tapahtumien järjestämispaikka. Kuva Kaapelitehtaasta on vuodelta 2014.

2.1. 14:03 | Päivitetty 2.1. 14:33

Uudenvuodenyönä Helsingin Kaapelitehtaalla järjestytty Dose NYE -tapahtuma päättyi kaaokseen. Narikkahenkilökunta poistui kesken illan, joten tapahtuman päätteeksi juhlijat joutuivat itse etsimään takkinsa.

Iltalehden haastatteleman henkilön mukaan naulakkoja kaatui, ihmiset huusivat ja satojen henkilöiden takit vietiin.

Helsingin Sanomien lukija puolestaan kertoo sähköpostissa:

”Narikan työntekijät lähtivät kotiin jossain vaiheessa yötä, ja ihmiset lähtivät itse hakemaan tavaroitaan. Monilta varastettiin satojen eurojen edestä tavaroita.”

HS:n lukijan mukaan narikkakaaos ei ollut ainoa tilaisuuden ongelma.

”Tapahtumassa oli liian paljon ihmisiä, eikä tarpeeksi järjestyksenvalvojia. Myöskään henkilöllisyystodistuksia ei katsottu missään kohtaa, vaikka tapahtuma K-18 ja juomia sai tilata baarista”, lukija kertoo.

DOSE NYE oli Dose Family -yrityksen järjestämä tapahtuma, jossa esiintyi r’n’b:tä ja hiphopia esittäviä artisteja sekä joukko tiskijukkia.

Tapahtumaan osallistui lähes 2 300 maksanutta juhlijaa.

Dose Familystä kerrotaan HS:lle, että tapahtuma meni loppuhetkiä lukuun ottamatta hyvin ja he ovat saaneet kiitoksia järjestelyistä.

”Tilaisuuden turvajärjestelyt ja toiminta naulakossa eivät kuitenkaan vastanneet meidän standardejamme. Pyydämme omalta puolestamme anteeksi tapahtunutta”, yrityksestä kerrotaan.

Viestin allekirjoittajina ovat Kai Pörtfors, Timur Tan ja William Namessi.

Heidän mukaansa tapahtuman turva- ja naulakkopalvelut oli ulkoistettu kokonaisuudessaan Total Sec -turvayritykselle.

”Olemme antaneet asiakkaillemme ohjeet hakea hyvitystä kadonneista tavaroista Total Seciltä.”

Turvapalveluyhtiö Total Secin toimitusjohtaja Hannu Vappula kertoo, että tapahtumat selvitetään juurta jaksaen. Hän on jo ollut yhteydessä yrityksensä alihankkijoihin, ja tapahtumien kulku Kaapelitehtaalla on alkanut jo selvitä.

”Käymme nyt asiat alihankkijoiden kanssa läpi niin, ettei tällaista ikinä enää tapahdu”, Vappula sanoo.

”Selvitämme paraikaa myös sitä, mitä asiakkailta on kadonnut ja korvaamme menetykset. Siitä ei ole kahta sanaa.”

Vappula kiistää lukijan esittämät havainnot liian vähäisestä järjestyshenkilöiden määrästä ja siitä, ettei henkilöpapereita kysytty ovella.

”Järjestyksenvalvojia oli tapahtumassa 26, mikä ylitti poliisin vaatiman määrän, joka oli 20. Ovella kysyttiin paperit kaikilta, jotka näyttivät alle 30-vuotiailta”, Vappula sanoo.

”Järjestyksenvalvonnan näkökulmasta tilaisuus sujui erittäin hyvin. Ainoa ongelma oli se 15 minuuttia lopussa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat