Helsinki täyttyy pian ilmaisista tiede­tapahtumista

Kymmenistä luennoista, paneeleista ja muista ohjelmanumeroista koostuvat Tieteen päivät saapuvat jälleen kaupungin ytimeen.

Tieteiden yötä vietettiin Kansalliskirjastossa vuonna 2020.

2.1. 15:19 | Päivitetty 3.1. 9:09

Viisipäiväinen Tieteen päivät tarjoaa 11.–15. tammikuuta jälleen ohjelmaa Helsingin yliopiston Porthaniassa ja Tiedekulmassa. Tapahtuma kokoaa eri alojen tutkijat avaamaan erilaisia ilmiöitä ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista suuremmalle yleisölle.

Tänä vuonna tapahtuman teemana toimii alku, jonka kautta pohditaan niin hirmumyrskyjen kuin ihmiskielen syntyä.

”Yksittäisten alkupisteiden sijasta Tieteen päivien luennot ja keskustelut piirtävätkin jatkumoita, jotka ovat johtaneet erilaisten ilmiöiden, asioiden ja tapahtumien syntyyn”, tapahtuman verkkosivuilla kerrotaan.

Torstai-iltana 12. tammikuuta vietettävässä Tieteiden yössä on mukana 40 tapahtumaa. Illalla voi muun muassa seurata kilpalaulantaa sekä osallistua politiikka-aiheiseen tietovisaan ja etymologiaraatiin, jossa tutkijat selvittävät eri sanojen alkuperää yleisön toiveiden mukaan.

Uusi tapahtuma Tiedekioski nousee Helsingin keskustakirjasto Oodiin perjantaiksi ja lauantaiksi. Tiedekioskia kuvaillaan tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikaksi, jonne voi pysähtyä kuuntelemaan lyhyitä tietoiskuja tai jäädä keskustelemaan päivystävien tutkijoiden kanssa.

Osa Tieteen päivien luennoista, paneeleista, sessioista ja väittelyistä kuvataan suorana lähetyksenä Youtubeen.

Tapahtumat ovat maksuttomia.

Oikaisu 3.1.2023 kello 09.08: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Tieteiden yö järjestettäisiin torstai-iltana 14. tammikuuta. Todellisuudessa Tieteiden yö järjestetään 12. tammikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat