Etsijäkoira­liitto auttoi yli 1 200:aa kissansa tai koiransa kadottanutta

Liiton avustamien lemmikinomistajien määrä laski viimevuotisesta reilulla kolmellasadalla. Vuodenvaihde on ilotulitusten takia karkaamissesongeista.

Etsijäkoiraliitto auttoi löytämään viime vuonna 651 koiran etsinnöissä. Kuvan koira Sandy ei ole hukassa, vaan Lauttasaaren koirapäiväkoti Doggiksessa.

4.1. 9:29

Etsijäkoiraliitto tiedottaa avustaneensa viime vuonna 1258:aa lemmikinomistajaa karanneen eläimensä löytämisessä.

20 vuotta toimineen liiton mukaan viime vuosi oli karkureiden osalta kiireinen, vaikkakin hieman aiempaa hiljaisempi.

Karkuritapausten lasku johtunee liiton arvion mukaan suurilta osin siitä, että ihmisten tietoisuus karkurin kiinnisaamisen parhaista tavoista on lisääntynyt huomattavasti. Etenkin sosiaalisessa mediassa jaetaan paljon eläin etsintään erikoistuneiden järjestöjen vinkkejä.

Kissojen ja koirien omistajat pyysivät Etsijäkoiraliitolta ylivoimaisesti eniten apua ja muodostivatkin yhteensä 1212 vuoden asiakkaista. Liitto auttoi myös esimerkiksi 17 kilpikonnan ja 12 kanin etsinnässä.

Uudenvuodenaaton ja tammikuun toisen päivän välillä neuvonta- ja etsintäapua sai 27 lemmikin omistajaa. Tapauksista 18 oli niin sanottuja ilotulitekarkureita. Kaikki Etsijäkoiraliiton hoidossa olleet ilotulitekarkurit on saatu kotiin yhtä leopardigekkoa lukuun ottamatta.

Vuodenvaihteen lisäksi vilkkaita karkaamissesonkeja ovat loma-ajat, jolloin eläinten kanssa ollaan paljon ulkona. Yleisimpiä karkaamispaikkoja olivat koti- ja mökkipihat sekä lenkkipolut.

Suurin osa karkureista on saatu kotiin koulutettujen puhelinneuvojien avulla, ja osassa tapauksia apuna on käytetty etsijäkoiria.

Lue lisää: Ilotulitteita ammuttiin holtittomasti, raketit aiheuttivat ainakin viisi vammaa Helsingissä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat