Kaupungin­museossa järjestetään kaksi maksutonta luentoa, jotka kertovat seksi­työstä

Torstaina Helsingin kaupunginmuseolla järjestetään seksityöaiheinen keskustelutilaisuus. Tilaisuuden alkuun kuullaan luennot historioitsija Antti Häkkiseltä ja sosiologi Niina Vuolajärveltä.

Paneelikeskustelussa on mukana seksuaaliterapeutti ja Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström.

9.1. 11:35

Tieteiden yötä vietetään ympäri Helsinkiä torstaina 12. tammikuuta.

Illan pimentyessä voi poiketa kuuntelemaan esitelmiä uusimmista tutkimuksista, osallistua työpajoihin tai kisata tietovisoissa. Tapahtumia on yhteensä tarjolla noin 40.

Ohjelmaa on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Mikä yhteys on Fibonaccin lukusarjalla ja gerberan kukinnoilla? Kuka päihittää kilpailijansa suohonlaulannassa? Onko elämä 2000-luvulla murrosta, katastrofia vai romahdusta?

Tieteiden yön tapahtumat herättelevät tiedotteen mukaan kysymyksiä ja tarjoavat oivalluksia.

Illan ohjelma syntyy jälleen lähes 80 tiede- ja tutkimusorganisaation yhteistyön tuloksena.

Yksi nosto Tieteiden yöstä liittyy seksityöhön.

Torstaina Helsingin kaupunginmuseolla järjestetään seksityöaiheinen keskustelutilaisuus, jonka nimi on ”Puheenvuoroja seksityöstä”. Kaupunginmuseo sijaitsee Aleksanterinkatu 16:ssa.

Tilaisuuden alkuun kuullaan luennot historioitsija Antti Häkkiseltä ja sosiologi Niina Vuolajärveltä.

Häkkisen ja Vuolajärven lisäksi luentojen jälkeisessä paneelikeskustelussa ääneen pääsevät sosiologi, kansanedustaja Anna Kontula ja seksityöntekijä, seksuaaliterapeutti ja Sexpon hallituksen puheenjohtaja Tiia Forsström. Paneelin moderoi toimittaja ja tietokirjailija Paula Tiessalo.

Illan aikana on myös mahdollisuus tutustua 4. kerroksen Horot – seksityöntekijöiden puheenvuoro -näyttelyyn. Museo on avoinna klo 21 asti. Tilaisuuteen vapaa pääsy, kuten kaupunginmuseoon aina.

Tieteiden yön tapahtumat painottuvat tuttuun tapaan Kruununhaan ja keskustan alueelle, mutta ohjelmaa löytyy myös esimerkiksi Kalliosta, Viikistä ja Tapiolasta. Useita tilaisuuksia voi seurata myös verkossa.

Tapahtumiin on vapaa pääsy, vaikka osaan pitääkin ilmoittautua ennalta. Ohjelmasta lisää voi osoitteessa www.tieteidenyo.fi. Tieteiden yön koordinoinnista ja viestinnästä vastaa Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Lue lisää: Seksityö pyörii joulunakin – Inflaatio rokottaa silti bisnestä, ”Emilia” kertoo HS:lle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat