Raitiotien räjäyttäjät tekivät hellyyttävän diilin päivä­kodin lasten kanssa

Kalasataman ja Pasilan välisen raitiotien rakennustöihin liittyviä räjäytystöitä Argoksenmäellä ei tehdä päiväkotien päiväuniaikoina.

Havainnekuva raitiotieyhteydestä.

9.1. 16:22 | Päivitetty 9.1. 16:31

Päiväkotilasten päiväunet eivät häiriinny Kalasataman ja Pasilan välisen raitiotien rakennustöihin liittyvistä räjäytystöistä, kun räjäytystöitä ei tehdä päiväkotien päiväuniaikoina.

Asiasta kertoo Kalasatamasta Pasilaan -hanke tiedotteessaan.

Kalasataman ja Pasilan välisen raitiotien rakennustöissä tehdään parhaillaan Sörnäistentunnelin suuaukkorakenteisiin liittyviä räjäytystöitä Agroksenmäellä Hermannissa.

Räjäytystöitä tehdään maanantaista 16. tammikuuta alkaen päivittäin kello 8–18 välillä.

Räjäytystöitä ei kuitenkaan tehdä lähiseudun päiväkotien päiväuniaikoina.

”Räjäytystöiden vaikutusalueella on kaksi päiväkotia. Keskustelimme päiväkotien kanssa, mihin aikaan räjäytystöitä ei tehdä. Räjäytystöitä ei tehdä kello 11–13 välillä. Räjäytystöiden määrä vaihtelee päivittäin”, Destian työpäällikkö Antti Slunga sanoo HS:lle.

Räjäytyksistä ilmoitetaan tekstiviestillä noin 30 minuuttia ennen räjäytystä. Räjäytyksen tekstiviesti-ilmoituksen voi tilata rakennushankkeen nettisivuilta.

Räjäytystöitä tehdään arviolta tämän vuoden maaliskuun loppuun saakka.

Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila -välille rakennetaan parhaillaan 4,5 kilometriä uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti on määrä aloittaa vuonna 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat