Video näyttää kaaoksen Kaapeli­tehtaan narikassa uuden­vuoden yönä

Uudenvuoden yönä Kaapelitehtaalla järjestetyt juhlat päättyivät kaaokseen. Yritykset syyttävät toisiaan ja asiakkaita.

10.1. 11:38

Moni menetti omaisuuttaan, kun uudenvuodenjuhlat huipentuivat kaaokseen Kaapelitehtaalla.

HS:lle lähetetty video näyttää, kuinka narikkaan pakkautuneet kävijät etsivät takkejaan ja muuta omaisuuttaan juhlien jälkeen.

Kaaoksen alkusyystä vallitsee epäselvyys.

Vartiointiyritys Total Events Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vappulan mukaan narikan työntekijät joutuivat perääntymään, kun narikkaan tunkeuduttiin väkivalloin.

”Tilanteeseen saapuneet järjestyksenvalvojat ovat arvioineet voimakeinojen voivan pahentaa tilannetta entisestään ja voimakeinojen käytöstä olisi aiheutunut vaaraa sivullisille. Henkilöstö on tehnyt parhaansa erittäin haastavassa tilanteessa ja tapahtunut ei ole johtunut heidän huolimattomuudestaan”, kertoi Vappula HS:lle aiemmin.

Tapahtuman järjestäjä Dose Family taas on sitä mieltä, että vartiointiyrityksen toiminta ei vastannut heidän standardejaan.

”Työntekijöiden ja johdon laatu ei ollut standardiemme tasolla. Tämä johti joukkohallinnan puutteeseen”, kertoo Dose Family sähköpostitse.

Kävijöille tilanne on ikävä, sillä kukaan ei tunnu olevan vastuussa menetetystä omaisuudesta.

Järjestäjän mukaan vastuu tilanteesta on turvallisuudesta ja narikasta vastanneella Total Events Oy:llä.

”Meillä oli sopimus Total Sec Oy:n kanssa, että he ottaisivat tilanteesta vastuun. Näin heidän vastuullaan on hyvittää menetetty omaisuus.”

Vartiointiyritys taas on sitä mieltä, että paikalla on tapahtunut rikos. Vappulan mukaan korvauksia kuuluu hakea kävijöiden henkilökohtaisista omaisuusvakuutuksista.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat