Maunulan majan tulevaisuudessa toivon pilkahdus

Maunulan ulkoilumajan kahvio on ollut suljettuna viime kesästä lähtien. Kiinnostuneita yrittäjiä kuitenkin on.

Maunulan ulkoilumaja vuonna 2011.

12.1. 13:49 | Päivitetty 12.1. 13:54

Helsingin keskuspuistossa sijaitsevan perinteisen ja suositun Maunulan ulkoilumajan kahvio on ollut suljettuna viime kesästä lähtien, kun kahvilaa pitänyt yrittäjä jäi eläkkeelle.

Maunulan majaa ylläpitävä Suomen Ladun paikallisyhdistys Helsingin Latu on viime kesän jälkeen etsinyt majalle uutta kahvilayrittäjää.

”Muutama yrittäjä on ollut kiinnostunut kahvilan pitämisestä. Yhden yrittäjän kanssa neuvottelut olivat pitkällä, mutta ne kaatuivat joulun alla. Olemme nyt aloittaneet etsinnän uudelleen, kiinnostusta on ollut”, Helsingin Ladun toiminnanjohtaja Laura Juga kertoo.

Tänä talvena hiihtäjät ja ulkoilijat eivät todennäköisesti pääse nauttimaan Maunulan majan kahvion antimista.

”Toivomme, että uusi yrittäjä löytyisi mahdollisimman pian. Voi olla, ettei uusi yrittäjä ehdi aloittaa toimintaa tämän talven aikana.”

Maunulan majan kahvilan konsepti on tarkoitus säilyttää ennallaan.

”Uusi yrittäjä tietenkin päättää, minkälainen kahvilan tarjonta on. Tarkoitus olisi, että kahvila säilyisi latumajahenkisenä.”

Maunulan maja rakennettiin vuonna 1914 muun muassa suojeluskuntien ja Suomen Metsäyhdistyksen käyttöön. Majan vieressä sijaitsi vuosina 1914–1962 toiminut ampumarata.

Helsingin latu on ylläpitänyt Maunulan majaa vuodesta 1960 alkaen. Majan omistaa Helsingin kaupunki.

Aiheesta on aikaisemmin uutisoinut Yle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat