Tästä ei avanto­nautinto parane: Itä-Helsinkiin avautui talvi­uimarin paratiisi

Uusi uimapaikka sijaitsee kesäkahvilana tunnetun Satamakahvila Messin yhteydessä. Viiden euron kertaliput voi ostaa kahvilasta.

Laajasalon uudella talviuintipaikalla uimarit voivat laskeutua mereen turvallisesti portaita pitkin. Vasemmalla näkyy saunarakennus.

16.1. 15:28 | Päivitetty 16.1. 15:40

Talviuimareille on avautunut uusi uimapaikka Laajasaloon, Sarvaston venesatamaan. Uimapaikan yhteydessä on myös saunalautta, grillipaikka ja palju.

Kokonaisuus on rakennettu Satamakahvila Messin viereen, ja kahvilasta saa lunastaa viiden euron kerta- ja 30 euron kausilippuja. Uimaan pääsee jokaisena päivänä kello 6–21 välisenä aikana.

Mukana hankkeessa ovat kahvilan lisäksi Helsingin kaupunki ja Luxury Saunalautta -yhtiö.

Kahvilayrittäjä Roope Juutinen on iloisesti yllättänyt siitä, miten hänen kesäkahvilastaan on tullut myös talvikahvila.

”Tämä on ollut auki vain kesäisin, ja olen ollut tässä nyt neljänä kesänä. Nyt syksyllä kaupunki otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä talviuintipaikan pitämisessä”, Juutinen kertoo.

Taustalla on Helsingin kaupungin pari vuotta sitten järjestämä kysely siitä, mitä liikuntapaikkoja laajasalolaiset kaipasivat kotikonnuilleen.

Grillipaikan voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten.

Talviuintipaikka voitti kaupungin järjestämän Omastadi-äänestyksen ylivoimaisesti, ja nyt sellainen on hankkeen rahoituksella toteutettu. Kysyntää uintipaikalle on Juutisen mukaan selvästi ollut.

”Torstaina avattiin, ja maanantaiaamuun mennessä oli jo käynyt 60–70 uimaria.”

Vielä moni asia on tosin kesken. Kahvila ei vielä ole auki, sillä sitä muutetaan paraikaa talvikäyttöön.

Saunassakin tehdään vielä asennustöitä, mutta sen lämmitetyssä pukuhuoneessa pääsee vaihtamaan vaatteet.

”Neuvottelut ovat vielä kaupungin kanssa kesken siitä, millä ehdoilla talviuimarit voisivat käyttää saunaa. Muutoin sauna, grillipaikka ja palju ovat tilauskäytössä.”

Talviuimarit voivat riisua ja pukea saunan pukuhuoneessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat