”Miten demokratia muuttuu?” Tiede­kulmassa nähdään kiinnostavien keskusteluiden sarja

Tiedekukulmassa pohditaan demokratiaa ja sen tilaa. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Tiedekulman luontosarjassa keskustellaan demokratian tilasta ja maailman suunnasta.

23.1. 9:42

Tiedekulman Minne menet, maailma? -sarja 24.1.-3.2. tarjoaa tietoa demokratian tilasta ja maailman suunnasta.

Neliosaisessa luentosarjassa pohditaan, millaisia kamppailuja erilaisten itsevaltaisten hallintojen ja demokratioiden välillä nähdään tulevaisuudessa. Mikä on demokratian ja vapauden tila eri puolilla maailmaa? Entä millaisia uusia muotoja demokratia ja poliittinen osallistuminen saavat digitaalisten alustojen aikakaudella?

Ohjelmasarjan tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja niitä voi seurata sekä Tiedekulmassa paikan päällä että etänä striimin välityksellä. Tapahtumista julkaistaan jälkikäteen tallenteet Tiedekulman Youtube-kanavalla.

Ensimmäisessä tapahtumassa tiistaina 24.1. kello 17 nähdään Influenssereista vaikuttajaviestintään – miten demokratia muuttuu?

Tapahtumassa pohditaan demokratian murrosta sosiaalisen median toimintalogiikan, viestintätoimistojen, salaliittoteorioihin uskomisen ja poliitikkojen muuttuneen vaikuttamisen kulmista. Luvassa on viisi Helsingin yliopiston tutkijan esitystä, jotka tarkastelevat poliittista vaikuttamista ja digitaalisten alustojen merkitystä.

Itsevaltiaiden armoilla? -keskusteletilaisuudessa torstaina 26.1. kello 17 demokratian tilasta ja muutoksesta ovat keskustelemassa Juhana Aunesluoma, Tuija Brax, Jaakko Husa ja Teivo Teivainen. Keskustelun juontaa Ville Blåfield.

Tiistain 31.1. kello 17 keskustellaan siitä, miltä näyttää tulevaisuuden maailmanjärjestys ja millä keinoin tulevia vastakkainasetteluja voidaan estää. Taistelu maailman suunnasta -keskustelussa mukana ovat Risto Marjomaa, Risto E.J. Penttilä, Elina Sinkkonen ja Johanna Vuorelma. Juontajana on Rosa Kettumäki.

Sarjan viimeinen tilaisuus 3.2. klo 9 Media, oikeus, politiikka keskittyy perustuslakiin ja sen tulkintaan.

Perustuslaista, julkisuudesta ja politiikasta ovat keskustelemassa viestinnän tutkija Timo Harjuniemi, toimittaja Marko Junkkari, perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä ja valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen. Tilaisuuden alussa kuullaan esitys julkisoikeuden apulaisprofessori Maija Dahlbergiltä. Tapahtuman juontaa Anu Partanen.

Muista poiketen tähän aamutilaisuuteen Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4) on ennakkoilmoittautuminen Tiedekulman verkkosivulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat