Helsingin jäähalli käärii muhkeita voittoja – Pahimman kilpailijan sulkeminen oli onni

Helsingin jäähallissa oli viime vuonna noin 30-40 prosenttia enemmän tapahtumapäiviä kuin ennen koronapandemiaa vuonna 2019. Jäähalli tulee tekemään useamman sadan tuhannen euron voiton viime vuodelta.

Hanoi Rocks esiintyi Helsingin jäähallissa viime vuoden syyskuussa.

23.1. 11:08 | Päivitetty 23.1. 11:18

Helsingin jäähallin tapahtumien määrä nousi selvästi viime vuonna. Tapahtumamäärä kestää vertailun jopa vuoteen 2019 eli aikaan ennen koronapandemiaa.

Jäähallin viime vuoden voitosta on tulossa useamman sadan tuhannen euron suuruinen.

”Vuoden 2022 tilinpäätöksen laatiminen on vielä kesken, aivan tarkka Helsingin jäähallin tapahtumapäivien määrä vuonna 2022 ei ole tiedossa. Tapahtumapäiviä oli viime vuonna yli 200. Määrä on noin 30–40 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019”, Helsingin jäähallin toimitusjohtaja Tom Kivimäki kertoo.

Venäjän hyökättyä viime vuoden helmikuussa Ukrainaan Hartwall-Areenassa (sittemmin Helsinki-hallissa) ei sen jälkeen järjestetty tapahtumia. Tämä lisäsi osittain tapahtumien määrää Helsingin jäähallissa.

”Ilmalan hallin sulkeutuminen selittää osittain tapahtumapäivien määrän kasvun. Määrä kasvoi myös siksi, että koronapandemiasta johtunut tapahtumien patoutunut kysyntätarve purkautui.”

Helsingin jäähallin viime vuoden tilinpäätös ei ole siis vielä valmis. Ennakkoon Kivimäki arvioi, että Helsingin jäähallin viime vuoden tulos tulee olemaan hyvä ja voitollinen. Voittoa on tulossa Kivimäen arvion mukaan satoja tuhansia euroja.

Helsingin kaupungin omistama Jääkenttäsäätiö pyörittää Helsingin jäähallia. Jääkenttäsäätiön omistamalla Helsingin Liikuntahallit Oy:llä on puolestaan useita jäähalleja ympäri Helsinkiä.

”Jääkenttäsäätiön voitto käytetään Helsingin Liikuntahallit Oy:n toimintaan. Voittoa käytetään urheilupaikkojen olosuhteiden parantamiseen tai uudelleen rakentamiseen.”

Helsingin jäähallin hyvä tuloskunto jatkuu todennäköisesti myös tänä vuonna. Tänä vuonna tapahtumia on jäähalliin tulossa Kivimäen arvion mukaan suurin piirtein saman verran kuin viime vuonna.

”Varaustilanteen mukaan kaikki viikonloput on varattu tälle vuodelle. Arkena on vapaana yksittäisiä päiviä. Kalenteri toki elää koko ajan.”

Koronapandemian helpotettua tapahtumia on järjestetty myös Suomessa paljon. Tapahtumajärjestäjät ovat tuskailleet sitä, että järjestelyihin on ollut vaikea saada työntekijöitä. Moni työntekijä vaihtoi alaa, kun tapahtumia ei järjestetty poikkeusolojen vuoksi.

Helsingin jäähallilla ei ollut kuitenkaan suurempia ongelmia saada riittävästi työntekijöitä järjestelyihin, vaikka tapahtumien määrä lisääntyi nopeasti viime vuonna.

”Kaikki työntekijämme ovat halliyhtiöllä töissä, emme käytä vuokratyövoimaa. Rekrytoimme hieman lisäresursseja. Hieman olimme ajoittain veitsenterällä, onko väkeä riittävästi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat