Tapulikaupunkiin ilmestyi vaikuttava teos, jolla on yli 500 tekijää

Tapulikaupungin seurakuntatalon seinä sai koristeekseen merellisen mosaiikkitaideteoksen.

Jaakko Blombergin suunnittelema koristaa seruakuntatalon seinää osoitteessa Maatullinkatu 4.

24.1. 9:54

Helsingin Tapulikaupunkiin valmistui viikonloppuna suuri mosaiikkimuraali. 8,5 metriä leveä ja 2,4 metriä korkea teos koostuu yhteensä yli 20 000 palasta, joista muodostuu kuva aallokosta auringonlaskussa.

Teoksen suunnittelija Jaakko Blombergin lisäksi mosaiikkia oli valmistamassa yli 500 osallistujaa. Osa työpajoista toteutettiin kaikille avoimina, osa taas paikallisissa kouluissa.

Mosaiikki valikoitui tekniikaksi käytännön syistä.

“Suomessa ulkona voi työskennellä vain rajallisesti lyhyen kesän takia. Toisaalta esimerkiksi koululaisia on vaikea osallistaa koulusta kaukana olevien teosten tekemiseen. Nyt pystyimme menemään luokkiin, joten osallistuminen yhdenkin oppitunnin aikana oli helppoa“, Blomberg kertoo tiedotteessa.

”Mosaiikin tekeminen oli hyvä tapa osallistaa ihmisiä, sillä se ei vaadi aiempaa osaamista, ja se kiinnosti myös monia sellaisia, jotka eivät välttämättä taiteen tekemisestä muuten innostu.”

Teoksen taustalla on kaupunkitilaan taideteoksia ja tapahtumia tekevä Helsinki Urban Art -yhdistys, joka toteutti aiemmin kesällä kaksi muutakin teosta Tapulikaupunkiin. Muualla Helsingissä yhdistys on toteuttanut esimerkiksi Itä-Pasilan suuria katutaideteoksia.

Mosaiikki tehtiin osana Helsingin kaupungin mallia, jonka mahdollistamana Helsinki Urban Art toteuttaa kolmen vuoden aikana Tapulikaupunkiin useita osallistavia teoksia ja tapahtumia. Tälle vuodelle alueelle on suunniteltu esimerkiksi kyläjuhla, lisää muraaleja sekä vapaamuotoisempia maalausprojekteja.

Lue lisää: Hätkähdyttävän realistinen seinä­­maalaus yllättää keskellä Helsinkiä

Lue lisää: Töhryjä vai taidetta? Graffitin voi kokea monin eri tavoin ja tästä se johtuu, osoittaa tuore tutkimus

Lue lisää: Helene Schjerf­beckin kasvot ilmestyivät kerros­talon seinään

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat