Pummilla matkustamisesta tehtiin hulvaton musiikki­­video – ”Yksi tarkastus­maksu, kiitos”

Humoristinen Kalevauva-yhtyeen kappale paljastaa joukkoliikennematkustajien erikoisimpia selityksiä pummilla matkustamiselle.

Kalevauva teki biisin tarkastusmaksuista.

6.2. 16:27 | Päivitetty 6.2. 16:35

”Mut kun mä meen vaan yhden pysäkin.”

”Eikö oululaiset saa ajaa vuoden ilmaiseksi?”

”Ihmismassan paine kuljetti leimauslaitteiden ohi”

Helsingin seudun liikenteen (HSL) lipuntarkastajat kuulevat mitä erikoisimpia selityksiä, kun matkustaja jää kiinni pummilla matkustamisesta.

Selityksistä on nyt luotu viihdyttävää musiikkia. Kalevauva-yhtye on yhteistyössä HSL:n kanssa tehnyt Liputtomasti selityksiä -nimisen kappaleen selityksistä.

”Niin kuin Kalevauvan kappaleissa kuuluu, nämä ovat ihan oikeita selityksiä. Kysyimme tarkastusyksiköltämme, että millaisia selityksiä on tullut vastaan”, kertoo HSL:n viestintäpäällikkö Johannes Laitila.

Lue lisää: ”Yksityisautoilu on mahtavaa” – Nettifoorumin kärjekkäistä keskusteluista syntyi Espoota vinoillen ylistävä kappale

Jopa kertosäe, on Laitilan mukaan tosielämän tilanteesta. Siinä matkustaja oli tajunnut jääneensä kiinni ilman lippua ja totesi lipuntarkastajalle ’Yksi tarkastusmaksu kiitos’.

”Totta kai matkustajillakin on välillä pilkettä silmäkulmassa näissä tilanteissa.”

Yhteistyökappaleen tavoitteena on tuoda esiin, kuinka tärkeää lippujen ostaminen on sekä esittää lipuntarkastajia positiivisemmassa valossa.

Kalevauva on tunnettu vauva.fi:stä poimituista sanoituksistaan. Esimerkiksi eri kunnista kertovat humoristiset kappaleet ovat keränneet satoja tuhansia kuuntelukertoja. Pelkästään Vantaa-kappaleella on yli 620.000 kuuntelijaa.

Yhtye koostuu vantaalaislähtöisistä Kimmo Nummisesta ja Aapo Niinisestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat