Hietaniemen Hiekkarannantien rakennus­työt sulkevat kadun ajoneuvo­liikenteeltä

Hiekkarannantien rakennustyöt mahdollistavat alueelle suunnitellun kylpylähotellin vesihuollon.

Arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara Avanto-Arkkitehdeista esittelivät viime vuoden lopulla Taivallahteen suunnitellun kylpylähotellin pienoismallia.

10.2. 18:18

Helsingin Etu-Töölön Hietaniemen Hiekkarannantien rakennustyöt sulkevat kadun ajoneuvoliikenteeltä. Rakennusurakassa mahdollistetaan alueelle suunnitellun kylpylähotellin vesihuolto.

Hiekkarannantiellä rakennetaan uutta kunnallistekniikkaa ja uusitaan katurakenteita. Työt sulkevat Hiekkarannantien ajoneuvoliikenteeltä Eteläisen Hesperiankadun ja Hietaniemenkadun välillä toistaiseksi. Asiasta kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Bussi ovat siirtyneet kulkemaan Hietakannaksentien kautta 23. tammikuuta alkaen lähtien. Jalankulun kiertoreitit on opastettu maastossa.

Rakennusurakassa mahdollistetaan tulevan kylpylähotellin vesihuolto, uusitaan maanalaista infrastruktuuria sekä kehitetään jalankulkua Taivallahden alueella entistä turvallisemmaksi.

Hietaniemenkadun päässä sijaitseva kääntöpaikka poistetaan käytöstä. Koko Hiekkarannantien matkalle rakennetaan liikennesuunnitelman mukaisesti uusi esteetön jalkakäytävä parantamaan turvallisuutta.

Rakentaminen mahdollistaa Taivallahden ranta-alueen kehittämisen asemakaavan mukaisesti. Urakka on osa laajempaa Taivallahden kehittämistä. Vesihuolto- ja muut infratyöt mahdollistavat myös yksityisenä hankkeena rakentuvan kylpylähotellin toteutumisen Taivalsaareen.

Hietarannan ja Taivallahden venesataman väliselle alueelle Hiekkarannantien pohjoispuolelle on suunniteltu kylpylähotellia. Kylpylähotellin kaava on ollut tontilla vuodesta 2009.

Kylpylähotellista järjestettiin arkkitehtuurikilpailu vuonna 2019. Sen voittivat arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara helsinkiläisestä arkkitehtitoimistosta Avanto-Arkkitehdeistä. He ovat suunnitelleet myös esimerkiksi Hernesaaren Löylyn.

Hiekkarannantien jalankulun väylien ja reittien parantamiseen tähtäävä katu-urakka valmistuu lokakuussa 2023. Pääurakoitsijana on Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Lue lisää: Vuosia suunniteltu Töölön kylpylä­hotellihanke näyttää vihdoin toteutuvan

Lue lisää: Löyly-saunan arkkitehdit suunnittelevat uuden kylpylähotellin Töölöön

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat