Noona Bäckgren on HS:n uusi yliopisto­kirjeen­vaihtaja – ”Arvostan todella paljon tiedettä”

HS:n yliopistojutut saavat jatkoa, kun Helsingin yliopiston kirjeenvaihtajaksi ryhtyy Noona Bäckgren.

Noona Bäckgren on HS:n uusi yliopistokirjeenvaihtaja.

28.2. 2:00 | Päivitetty 28.2. 8:19

Toimittaja Noona Bäckgren on nimitetty HS:n uudeksi yliopistokirjeenvaihtajaksi. Hän alkaa seurata Helsingin yliopiston arkea.

Bäckgren on suorittanut kandidaatintutkinnon Britanniassa Cardiffin yliopistossa pääaineenaan journalismi sekä maisterintutkinnon vuonna 2018 Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan englanninkielisessä Media and Global Communication -opintokokonaisuudessa.

Helsingin Sanomissa Bäckgren on työskennellyt vuodesta 2015 pääosin kaupunkitoimituksen riveissä.

Uudessa roolissaan yliopistokirjeenvaihtajana Bäckgren haluaa kiinnittää huomiota siihen, miten tieteenteon arkipäivästä uutisoidaan.

"Arvostan todella paljon tiedettä ja tutkimusta, ja aion taatusti pyrkiä siihen, että Helsingin yliopiston kiinnostavat uudet tutkimukset pääsisivät esille”, hän kertoo.

”Vaikka oma taustani on valtiotieteellisessä, pidän suuressa arvossa esimerkiksi luonnontieteitä. Toivon, että opiskelija- ja yliopistoelämän ohella jutuissani näkyy se, että olen utelias ihminen ja innostun herkästi vähän kaikesta.”

Aiemmin Bäckgren on työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin asumisen ja kuntapolitiikan parissa. Hän aikoo hyödyntää tätä taustaa myös yliopistouutisoinnissa.

”Kiinnostukseni asumisen ja kaupunkipolitiikan teemoja kohtaan ole hävinnyt minnekään. Toivon, että voisin uudessa roolissani yhdistää politiikan ajankohtaisia kysymyksiä tutkittuun tietoon ja tutkijapuheenvuoroihin”, hän sanoo.

Lue lisää: Peter sai käsiinsä opiskelijoiden sisäpiirin viestit, jotka paljastivat kiusaamisen kierteen

Noona Bäckgren on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Yliopistokirjeenvaihtaja Bäckgren odottaa pääsevänsä uutisoimaan erityisesti yliopistomaailman iloista.

”Vielä edeltäjäni aikana opiskelijat olivat koronan vuoksi pitkälti etäopetuksessa, ja opiskelijariennot pannassa. Toimittajan työhön kuuluu aina epäkohtien paljastaminen, mutta toivon, että omalla kirjeenvaihtajakaudellani pääsen kertomaan myös kaikista niistä hauskoista asioista, joita ihan tavalliseen opiskelijaelämään jälleen kuuluu.”

Hän myös toivoo tapaavansa laajasti yliopistoväkeä ja saavansa runsaasti uutisvinkkejä. Häneen saa olla yhteydessä niin pienissä kuin suurissa aiheissa.

"Toivon vilpittömästi, että minuun ollaan yhteydessä matalalla kynnyksellä sekä opiskelijaelämään että tutkimukseen liittyvissä aiheissa”, Bäckgren sanoo.

Juttuvinkkejä yliopistolta voi lähettää osoitteeseen noona.backgren@hs.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat