Näistä neljästä henkilöstä valitaan Helsingin yliopiston seuraava rehtori

Uudeksi rehtoriksi ovat ehdolla esimerkiksi yliopiston nykyinen rehtori ja vararehtori sekä rikosoikeuden professori.

Helsingin yliopisto etsii uutta rehtoria. Opiskelijoita yliopiston luentosalissa vuonna 2016.

16.2. 10:00

Helsingin yliopiston uuden rehtorin valinta on edennyt vaiheeseen, jossa ehdokkaiden määrä on karsittu neljään.

Yliopiston hallitus on haastatteluiden perusteella valinnut jatkoon FT Sari Lindblomin, VTT Johanna Mäkelän, FT Kai Nordlundin ja OTT Kimmo Nuotion. Seuraavaksi heitä odottaa kollegion järjestämä yliopistoyhteisön avoin kuuleminen 9. maaliskuuta.

Ehdokkaista Sari Lindblom on psykologi ja yliopistopedagogiikan professori, ja hän toimii parhaillaan Helsingin yliopiston rehtorina. Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä puolestaan on kasvatustieteellisen tiedekunnan dekaani.

Laskennallisen materiaalifysiikan professori Kai Nordlund toimii Helsingin yliopiston vararehtorina. Kimmo Nuotio on Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori ja hän johtaa Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituuttia (Krimo).

Rehtori vastaa yliopistolain mukaisesti yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja edelleen kehittämisestä.

Helsingin yliopiston rehtoriksi haki kaikkiaan 19 henkilöä ja näistä hallitus päätti kutsua yhdeksän henkilöä haastatteluun.

Lue lisää: Nämä 19 henkilöä hakivat Helsingin yliopiston rehtoriksi

Rehtorin valinta pyritään tekemään maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Tehtävä on nelivuotinen. Uuden rehtorin valinta tuli ajankohtaiseksi rehtori Jari Niemelän kuoltua pitkäaikaiseen sairauteen vuonna 2022. Työstään Niemelä jäi pois vuonna 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat