Hylätyn oloisia kaupunki­pyöriä lojuu ympäri Helsinkiä – Yrittäjä vaikenee täysin

Talvi on jo pitkällä, mutta hylätyn oloisia valkoisia Juro-pyöriä on nähty lojumassa ympäri Helsinkiä. HS ei saanut yrittäjää kertomaan, mistä on kyse.

Juro-merkkisiä kaupunkipyöriä Rautatieasemalla kesällä 2020.

24.2. 9:06 | Päivitetty 24.2. 9:40

Kesällä 2020 Helsinkiin tuotiin uudenlainen kaupunkipyöräkonsepti. Juro bikes -nimiset pyörät latautuivat aurinkokennoilla eli niitä ei tarvinnut erikseen ladata.

Lisäksi pyörillä ei ollut erillisiä parkkeja tai aluerajoituksia, vaan niillä pystyi halutessaan ajamaan ”vaikka Rovaniemelle”, sanoi pyörät markkinoille tuoneen forssalaisen Juro sharing infran toimitusjohtaja Jussi Roito HS:lle tuolloin.

Kaupunkipyöräkausi on yleensä käynnissä loppukeväästä alkusyksyyn. Nyt talvi on jo pitkällä, mutta hylätyn oloisia valkoisia Juro-pyöriä on nähty lojumassa ympäri Helsinkiä.

Esimerkiksi Facebookin Puskaradio Helsinki -ryhmässä on kummasteltu, mitä pyöriä vuokraavalle yritykselle on oikein tapahtunut ja aikooko kukaan kerätä pyöriä pois kaupungilta.

Pyöriä on pystynyt vuokraamaan muun muassa Whim-nimisen sovelluksen kautta. Eräs Facebookiin kommentoinut kertoo tiedustelleensa pyöristä Whimiltä, josta annettiin hänen mukaansa ymmärtää, ettei pyörien omistajayhtiö olisi enää toiminnassa.

Osa kommentoijista huomautti, että omistajan vastuulla olisi kerätä pyörät pois ympäristöstä, vaikka yrityksen toiminta olisi päättynyt.

HS yritti viikon ajan useaan otteeseen tavoittaa yrittäjä Jussi Roitoa kertomaan, mitä yritykselle kuuluu ja mitä pyörille tapahtuu nyt. Roito lupasi palata asiaan myöhemmin, mutta ei lopulta enää vastannut toimittajan soittoihin tai viesteihin.

Juro bikesin nettisivutkaan eivät ole enää toiminnassa eikä sen sosiaalisen median sivuja ole päivitetty sitten vuoden 2021. Vaikuttaa siis siltä, että yrityksen toiminta olisi tosiaan päättynyt tai ainakin tauolla.

Ylen mukaan pyörät olivat kuitenkin vielä viime kesänä Helsingissä toiminnassa. Pyöriä oli jutun mukaan määrä tuoda kaupunkiin yhteensä noin 400 kappaletta.

Mikään kultakaivos kaupunkipyöräbisnes ei näytä olleen.

Asiakastiedon mukaan vuonna 2019 perustetun Juro sharing infran liikevaihto oli vuonna 2021 noin 44 tuhatta euroa, josta voittoa tuli vajaat 10 tuhatta euroa.

Yrityksen ensimmäisenä toimintavuonna 2020 sen liikevaihto oli noin 10 000 euroa ja se teki tappiota noin 3 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat