Pysäköinnin­valvoja kiistää sakottaneensa poltettua paketti­autoa – ”Turha luulla”

Tapulikaupungissa poltettu pakettiauto ei saanut pysäköintivirhemaksua vaan siirtokehotuksen. Omistajalla on seitsemän päivää aikaa siirtää auto.

16.2. 14:20 | Päivitetty 16.2. 14:35

Palaneen pakettiauton saamasta ”sakkolapusta” on ilmennyt uusia tietoja.

HS kertoi torstaina, että Helsingin Tapulikaupungin liikuntapuiston parkkipaikalla seisoo hylätyn oloinen pakettiauto, joka oli joutunut tulipalon uhriksi.

Palon jälkeen auton takaosaan oli kiinnitetty pysäköintivirhemaksun näköinen paperilappu. Auton bongasi keskiviikkona aamulenkillään Tapanilassa asuva Valari Tynkkynen alias Malmi Vice, joka jakoi autosta videon Instagramissa meemitilillään saatesanoilla ”parkkisakko muistettu laittaa”.

Lue lisää: Kovia kokenut paketti­auto näyttää saaneen parkki­sakon – Meemi­tili otti ilon irti

Pian jutun julkaisun jälkeen Helsingin pysäköinninvalvonnasta pysäköinnintarkastaja Patrick Wikblad otti yhteyttä Helsingin Sanomiin ja kertoi, ettei kyseessä itse asiassa ole pysäköintivirhemaksu vaan siirtokehotus, jollaisia on tapana antaa romuautoille.

Wikbladin mukaan laput voivat mennä helposti sekaisin keskenään, sillä ne ovat aivan samannäköiset.

”On sama fontti, sama lappu ja tulostetaan samalla tulostimella”, hän sanoo.

”Mutta on turha luulla, että menisimme into pinkeänä laittamaan virhemaksuja autoihin.”

Tapulikaupungin liikuntapuiston parkkipaikalla seisoo kovia kokenut pakettiauto.

Wikblad kertoo viime aikoina törmänneensä useampaankin tilanteeseen, jossa pysäköinninvalvonnan antamat laput menevät ihmisillä sekaisin.

Hänen mukaansa laki kuitenkin estää pakettiauton kaltaisen palaneen romun sakottamisen pysäköintivirhemaksulla.

Jos romuajoneuvolle annetaan siirtokehotus, sen omistajalla on Wikbladin mukaan seitsemän vuorokautta aikaa siirtää ajoneuvo. Pysäköinninvalvonnalla on velvollisuus yrittää selvittää ajoneuvon haltijan henkilöllisyys ja lähettää siirtokehotus kotiin myös postitse.

HS:n aiemman jutun kommenteissa osa ihmisistä ihmetteli, miten pakettiauton saama sakkolappu tai siirtokehotus löytää perille, kun siitä puuttuivat rekisterikilvet.

”Kaikissa autoissa on enemmän kuin tarpeeksi runkonumeroita, että omistaja voidaan selvittää. Pakettiauton omistajakin selvisi ja hänelle on eilen tai viimeistään tänään laitettu kirje”, Wikblad sanoo.

”Autoa tuosta ei enää saa, eli jos sitä ei omistaja seitsemän vuorokauden aikana siirrä, niin lain mukaan saamme hävittää sen.”

Valari Tynkkysen arvion mukaan pakettiauto oli poltettu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Wikblad ei osaa tarkemmin sanoa, mitä kyseiselle pakettiautolle on tapahtunut.

Hän kuitenkin peräänkuuluttaa ihmisiltä tarkkuutta pysäköinninvalvonnan jättämien lappujen suhteen.

”Pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen erottaa vain tekstistä. Meille ei siis kannata lähettää vihaisia kirjeitä, jos ei tiedä, kummasta on kyse.”

Lue lisää: Kuva näyttää vilkkaalle väylälle ilmestyneen lumi­kasan: ”Tulee mieleen kiusan­teko”

Lue lisää: Pasilan konepajan tulevaisuus Helsingissä ratkesi: HS esittelee voittajan havainnekuvin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat