Venäläistä ruokaa tarjoilevat ravintolat ovat nyt hankalassa jamassa – Troikkakin kertoo myynnin huvenneen

Venäläisravintolat ovat nyt hankalassa jamassa Helsingissä suomalaisomistuksistaan huolimatta. Ravintola Bellevue lopetti kokonaan toimintansa, ja ravintola Troikan myynti laski selvästi pikkujouluaikana normaaliin verrattuna. Ravintola Saslikin myyntiin sota ei ole vaikuttanut.

Ravintola Troikka vuonna 2018.

21.2. 14:53

Helsingissä toimivien venäläisravintoloiden bisnes on puhuttanut viime päivinä. Asiakkaat ovat suhtautuneet vaihtelevin tavoin venäläisen ruoan ostamiseen poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi.

HS uutisoi aiemmin siitä, miten Katajanokalla sijainnut venäläisravintola Bellevue joutui lopettamaan toimintansa, kun ravintolan myynti laski selvästi Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.

HS otti yhteyttä muihinkin samantyyppisiin ravintoloihin, ja kysyi tilannekuvaa.

Lue lisää: Yli 100-vuotias venäläis­ravintola Bellevue joutui sulkemaan Kataja­nokalla

Helsingin Etu-Töölön Caloniuksenkadun venäläisravintola Troikan myynti on myös kärsinyt Venäjän aloittamasta sodasta, HS:lle kerrotaan. Troikkaa pyörittävä yritys on täysin suomalaisomistuksessa.

Ravintola Troikan ravintolapäällikkö Pekka Pellikka kertoo sodan vaikuttaneen merkittävästi ravintolan myyntiin.

”Viime pikkujouluaikana yritysasiakkaat jäivät kokonaan pois ravintolasta, asiakaskunta oli kokonaan itse maksavia. Viime marraskuun myynti oli puolet siitä, mitä se on ollut normaalisti pikkujouluaikaan”, Pellikka toteaa.

Pellikan mukaan ravintola Troikan myynti oli myös ennen pikkujouluaikaa normaalia pienempää. Tuolloin tulokseen vaikutti kuitenkin myös koronavirus, Pellikka sanoo.

”Myynnin suhteen elämme tällä hetkellä aika kädestä suuhun. Tammikuussa ravintolassa oli rauhallista. Nyt näyttää paremmalta, kun bliniviikot ovat käynnissä.”

Ravintola Bellevuen omistaja avaa Bellevuen tilalle uudella konseptilla toimivan ravintolan, jossa tarjotaan perinteisiä aasialaisia ja kiinalaisia ruokia.

Ravintola Troikka ei ole toistaiseksi aikeissa lopettaa toimintaansa venäläisravintolana. Konseptia on sen sijaan tarkoitus hieman muuttaa.

”Ravintola Troikka aikoo laajentaa ruokalistaansa slaavilaiseen suuntaan”, Pellikka sanoo.

Lue lisää: Helsinkiläisen ravintolan asiakkaista katosi puolet, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan – "Emmehän me ole osallisia sotaan", huokaa ravintola­päällikkö

Kaivopuiston kupeessa Neitsytpolulla sijaitsevan venäläisravintola Saslikin myyntiin sota ei sen sijaan ole vaikuttanut. Myös Saslik on täysin suomalaisomisteinen.

”Saslikin myynti on nyt suurin piirtein samalla tasolla kuin ennen koronavirusta vuonna 2019”, Saslikin omistavan A&S Ravintolat -yrityksen varatoimitusjohtaja Anna-Leena Oksanen sanoo HS:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat