Digeliuksen levy­­kauppa lopettaa

Juuri 50 vuotta täyttäneen levykaupan muuttomyynti vaihtuu loppuunmyynniksi.

Levykauppa Digelius on toiminut Laivurinrinteellä yli viisikymmentä vuotta.

1.3. 14:28 | Päivitetty 1.3. 14:49

Levydiggareita yli puoli vuosisataa palvellut Digelius lopettaa. Punavuoren Viiskulmassa vuodesta 1971 toimineen kaupan ovet suljetaan 2. huhtikuuta.

Aluksi yrityksen tarkoituksena oli pitää vain muuttomyynti, jollaisena alennuskampanjaa pari viikkoa sitten ryhdyttiin mainostamaan. HS:n asiasta kysyessä asiasta kuitenkin paljastui, että liiketominta päättyy.

Digeliuksen ikkunassa mainostetaan muuttomyyntiä.

Uusia tiloja tai taloudellisesti kannattavampaa konseptia kaupankäynnille ei ole löytynyt, yritys kertoo HS:lle.

”Tällä hetkellä on parasta puhua asioista niin kuin ne ovat. Eli tämä muuttuu muuttomyynnistä ihan näinä hetkinä loppuunmyynniksi”, sanoo yrityksen hallituksen puheenjohtaja Martti Veijo.

Lue lisää: Digelius on tehnyt mahdottomasta mahdollisen ja myynyt levyjä Viiskulmassa jo 50 vuotta

Syyt lopettamispäätökselle ovat moninaiset. Ja viime vuosilta monelle tutut.

Ensin iski koronapandemia, ovet oli suljettava ja myynti romahti. Pandemian jälkeen asiakkaat eivät ehtineet vielä kunnolla palata, kun sota ja vaikea taloudellinen tilanne iskivät jälleen myyntilukuihin.

Kun kaikki kallistuu ja ihmiset murehtivat, riittävätkö rahat pakollisiin menoihin, eivät he osta levyjä, sanoo Digeliuksessa lähemmäs kolmekymmentä vuotta työskennellyt myymälänhoitaja Petri Rannikko. Korona oli kova isku jo ennestään laskusuunnassa olleelle alalle.

”Tuuppasi jyrkänteen reunan yli”, hän kuvailee.

”Katkaisi kamelin selän”, Veijo lisää.

Myymälänhoitaja Petri Rannikko Digeliuksessa liikkeen 50-vuotisjuhlavuonna 2021.

Digeliuksen väki jatkaa vielä jatkomahdollisuuksien selvittelyä, mutta aihetta suureen toiveikkuuteen ei ole, Veijo sanoo. Ilmassa on paljon kysymyksiä, eikä selkeitä vastauksia näy.

Sopivia tiloja kivijalkakaupalle ei ole löytynyt. Täysin verkkokauppaan siirtyminen taas ei ole varteenotettava vaihtoehto, sillä netissä Digelius saisi vastaansa Amazonin kaltaiset ulkomaiset jätit.

Mieli on murheellinen niin kaupan väellä kuin asiakkaillakin.

”Mutta tämä nyt vaan on tämän päivän realiteetti”, Rannikko sanoo.

Maaliskuun aikana tavoitteena on saada myytyä varasto niin tyhjäksi kuin mahdollista. Levyjen ystävillä on siis vielä vähän aikaa käydä heittämässä hyvästit vuoskymmeniä Viiskulmassa palvelleelle klassikkokaupalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat