Tiikerin­pentu kuoli Korkea­saaressa

Yksi kolmesta amurintiikerinpennusta on kuollut. Tiikeriemo Sibiri on havaintojen mukaan etsinyt kadonnutta pentuaan sunnuntaista lähtien.

Korkeasaari julkaisi mustavalkoisen kuvan lopetetusta Oboi-pennusta.

28.2. 10:05 | Päivitetty 28.2. 11:31

Yksi Korkeasaaren kolmesta amurintiikerinpennusta on lopetettu sunnuntaina, eläintarha tiedottaa. Oboi-pentu oli viime syksyn pentuja.

Lue lisää: Eläin­lääkäri HS:lle: Tiikeri­emo etsiskelee nyt kuollutta pentuaan Korkea­saaressa

Urospentu kuoli vakavaan vatsakalvontulehdukseen, jonka se sai nieltyään ruoasta tulleen terävän luunpalan.

Korkeasaaren mukaan hoitajat havaitsivat viime viikolla, että Oboi-pentu oli tavallista hiljaisempi. Pennulla todettiin verikokeiden jälkeen olevan tulehdus, joka näytti hellittävän hieman lääkityksellä.

Pennun vointi kuitenkin heikkeni, ja Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa tehdyissä tutkimuksissa pennulla todettiin laajalle levinnyt vatsakalvontulehdus.

Tutkimusta varten nukutettu pentu lopetettiin sunnuntaina.

Patologisissa tutkimuksissa pennun elimistöstä löytyi terävä luunpala, joka oli tehnyt reikiä suoleen. Luunpala oli peräisin ruhosta, jota pentu oli syönyt.

Luunpalat ruhoissa ovat normaaleja, ja yleensä ne kulkeutuvat tiikerien suoliston läpi ilman ongelmia.

”Näin terävä luu oli todella epäonninen sattuma, eikä tällaista ole aiemmin tapahtunut kissaeläimillemme. Tiikerinpentu Oboilla oli paras mahdollinen hoito käytettävissään, mutta mitään ei valitettavasti ollut tehtävissä”, tiikerinpentua hoitanut Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa sanoo tiedotteessa.

Oboi-pentu kuvattiin ruokailemassa Sibiri-emon kanssa marraskuussa.

Tiikeriemo Sibiri on selvästi etsinyt kadonnutta pentuaan sunnuntaista lähtien, mutta Oboin sisarukset Odeya ja Ohana eivät Korkeasaaren mukaan ole juuri reagoineet veljensä poistumiseen.

Korkeasaaressa asuvat amurintiikerit ovat erittäin uhanalaisia, ja asuvat eläintarhassa osana eurooppalaista suojeluohjelmaa.

Lue lisää: Ihmiset lahjoittivat Korkea­saaren tiikereille 200 haju­vesi­pulloa – Nyt eläintarha heittää pullot pois

Lue lisää: Korkeasaaren tiikerinpennut saivat nimet

Lue lisää: Erittäin uhanalainen tiikeri synnytti kolme pentua Korkeasaaressa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat