Helsingin yli­opistolle uusi sote-alan maisteri­koulutus

Syksyllä 2023 alkavan terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman avulla pyritään parantamaan sosiaali- ja terveysalan osaajien kouluttautumismahdollisuuksia.

Uusi maisteriohjelma toteutetaan Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Kuvassa Biomedicum Meilahdessa.

2.3. 15:38

Helsingin yliopisto alkaa kouluttaa terveystieteiden maistereita ja terveystieteiden tohtoreita.

Syksyllä 2023 alkavassa terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelmassa yliopisto pyrkii parantamaan etenkin Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysalan osaajien kouluttautumismahdollisuuksia.

Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma on suunnattu alan kehittämisestä kiinnostuneille opiskelijoille, joilla on soveltuva ammattikorkeakoulu-, terveystieteiden kandidaatin tai muun terveysalan tutkinto.

Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Opetus on maksutonta, ja opetuskieliä ovat suomi ja ruotsi.

Lue lisää: Professori lyö pöytään hälyttävän luvun Suomen työ­voima­pulasta: ”Koko sote lepää naisten harteilla”

Koulutuksen ensimmäinen hakuaika on maaliskuussa 2023. Opintoja voi myös suorittaa jo ennen tutkinto-oikeutta maksullisina jatkuvan oppimisen opintoina.

Tutkinto koostuu moduuleista, joista opiskelija voi valita itselleen sopivat opinnot. Tarjolla on esimerkiksi kliinisen hoitotieteen, väestön terveyden sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen vaihtoehtoja. Syventävien opintojen vaiheessa opiskelija voi valita kursseja lääketieteellisen tiedekunnan tarjonnasta.

Osan opinnoista voi suorittaa työn ohella. Vähintään 50 opintopistettä tutkinnosta suoritetaan verkko-opintoina. Opintoihin kuuluu myös lähiopintojaksoja.

Tulevat terveystieteiden maisterit saavat valmiudet työskennellä vaativissa terveydenhuollon asiantuntijatehtävissä. Valmistuneet voivat myös pätevöityä opettajiksi.

Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi suunnittelija, tutkija, kliinisen hoitotyön asiantuntija, asiantuntijasairaanhoitaja, ylihoitaja tai osastonhoitaja.

”Olemme halunneet tehdä koulutusohjelman sisällöstä työelämän näkökulmasta relevanttia, ja olemme huomioineet tässä myös terveydenhuollon uudistukseen liittyvät tarpeet. Haluamme luoda tiiviin yhteyden yliopiston ja Uudenmaan sote-alueilla tapahtuvaan tieteellisen tutkimuksen välille, niin erikoisairaanhoidossa kuin perusterveydenhuollossa”, sanoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes Helsingin yliopiston tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat