Kurviin avataan uusi yökerho

Helsingin yöelämän keskus on siirtymässä voimakkaasti Kallioon ja Sörnäisiin. Tuorein tulokas on Lounge 29.

Lounge 29 -yökerho on ottanut nimensä katuosoitteestaan Hämeentie 29.

3.3. 14:00

Yöravintolat ja keikkapaikat ovat pikkuhiljaa kaikonneet Helsingin ydinkeskustasta, kun kiinteistöjä on muutettu hotelleiksi ja toimistoiksi tai niiden tilalle on rakennettu asuintaloja.

Yöelämän keskus onkin siirtymässä Pitkänsillan pohjoispuolelle, Kallioon ja Sörnäisiin. Uusin tulokas on yökerho Lounge 29, joka avautuu lähiviikkoina Kurviin, osoitteeseen Hämeentie 29.

Avaamisajankohta ei vielä ole selvillä, sillä ensin ravintolan pitää saada vihreä valo lupaviranomaisilta.

”Povaamme, että olemme auki viimeistään huhtikuun ensimmäisellä viikolla”, kertoo ravintolan ohjelmapäällikkö Sakari Helke.

Lounge 29:n on tulossa noin 250 asiakaspaikkaa. Tarkka lukumäärä varmistuu, kun ravintola saa anniskeluluvan.

Ohjelmapäällikön mukaan Lounge 29 poikkeaa monesta muusta yökerhosta dj-koulutuksensa takia. Torstaisin ravintolassa pidetään open deck -iltoja, joina kuka tahansa saa tulla soittamaan musiikkia.

”Osallistujista valitaan sopivimmat, joille voidaan antaa omia dj-iltoja. Meidän missiomme on kouluttaa uusia dj-kykyjä”, Helke sanoo.

Lounge 29:n etuna on myös loistava sijainti metro-, raitiovaunu- ja bussilinjojen risteyskohdassa. Kurviin on helppo päästä, ja ravintolan ohi kulkee paljon väkeä.

Yökerho sijaitsee myös kiinteistössä, jossa musiikin äänet eivät häiritse naapureita. Lounge 29:n naapureina ovat Picnic-kahvila ja Kolme Kaisaa -ravintola.

Kurvilla on kuitenkin huono maine, sillä alue on tunnettu päihteidenkäyttäjistä ja järjestyshäiriöistä. Eikö se pelota Lounge 29:n yrittäjiä?

”Piritori on siellä kadun toisella puolella, ja sinne se myös jää. Meillä tulee olemaan ravintolan edessä järjestyksenvalvontaa, joka omalta osaltaan rauhoittaa menoa ympäristössä.”

Lue lisää: Homoklubi DTM avaa ovensa uudelleen – Tältä näyttävät sen uudet tilat kanta­kaupungin laitamilla

Lue lisää: Yön tekijät – HS Visio kysyi menestyneiltä yrittäjiltä, kuinka Helsingin yössä nyt pärjätään

Lue lisää: Kävimme läpi lähes kaikki Helsingin yökerhot ja huomasimme, mitä yöelämästä puuttuu

Lue lisää: Kosteat vuodet – Kun 1980-luvun alussa syntyneet ”suuret ikäluokat” tulivat täysikäisiksi, Helsingin yöelämässä alkoi uusi aika.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat