Suomenlinnan kirkkoon tulee kesällä pääsymaksu

Viiden euron pääsymaksu Suomenlinnan kirkkoon on määräaikainen kokeilu kesä-elokuussa. Kokeilun jatkosta päätetään erikseen.

Suomenlinnan kirkon pääsymaksu on määräaikainen kokeilu.

7.3. 11:48

Helsingin Suomenlinnan kirkkoon tulee ensi kesänä viiden euron pääsymaksu.

Pääsymaksu on kesä-elokuussa toteutettava määräaikainen kokeilu, ja sen jatkosta päätetään erikseen. Helsingin seurakunnat kertovat asiasta tiedotteessaan.

Syynä pääsymaksulle on Helsingin seurakuntayhtymän tekemät määrärahaleikkaukset sekä muutokset tiloista perittäviin sisäisiin vuokriin. Muutokset heikentävät tiedotteen mukaan merkittävästi Tuomioseurakunnan taloutta.

Tuomioseurakunnalla on merkittävät tilakustannukset historiallisista kirkoistaan.

”Helsingin tuomiokirkko, Vanha kirkko ja Suomenlinnan kirkko ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kirkkorakennuksia, joiden ylläpito asettaa seurakunnalle nyt erityisen haasteen”, tiedotteessa kerrotaan.

Seurakuntaneuvosto on jo aiemmin tehnyt päätöksen luopua seuraavaksi Suomenlinnan kirkosta.

Pääsymaksu voisi kuitenkin tiedotteen mukaan mahdollistaa, että Suomenlinnan kirkko pysyisi avoinna vierailijoille myös jatkossa.

Pääsymaksu ei ole käytössä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun seurakunnan toiminnan aikana, vaan se koskee ainoastaan vierailuaikoja. Pääsymaksu ei koske Helsingin tuomiokirkko­seurakunnan jäseniä tai heidän mukanaan olevia vierailijoita eikä alle 18-vuotiaita.

Tuomiokirkkoseurakunnassa tehtiin vuonna 2020 selvitys pääsymaksun käyttöönotosta Suomenlinnan kirkossa ja Helsingin tuomiokirkossa. Selvityksen tuloksena molemmissa kirkoissa otettiin käyttöön vapaaehtoinen pääsymaksu vuonna 2021.

Lue lisää: Tyhjillään seisoneen Kampin kappelin hiljais­elo päättyy vihdoin

Lue lisää: Suosittu nähtävyys Kampin kappeli sulki äkillisesti ovensa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat