Kolmelle miehelle tuomiot velan­perinnästä kirveen ja pesä­pallo­mailan kanssa Itä­keskuksessa

Kolmikko tuomittiin törkeän ryöstön yrityksestä kahteen ehdottomaan ja yhteen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kolme miestä tuomittiin velanperintäjutussa vankeuteen Helsingin hovioikeudessa.

7.3. 19:05

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan kolmen miehen tuomiot velanperintään liittyvästä väkivallasta. Kaksi miehistä tuomittiin ehdottomaan ja yksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tapaus sattui Kauppakartanonkadulla Helsingin Itäkeskuksessa joulukuussa 2021. Kaksi miestä oli saanut palkkiota vastaan toimeksiannon periä velkaa uhrilta, jonka kolmikko harhautti tekopaikalle muka auton varaosien kaupantekoon. Tapaamisen tosiasiallisena tarkoituksena oli väkivaltainen velanperintä.

Miehet olivat ennen tekoa etsineet uhrista tietoja ja varustautuneet velanperintään muun muassa kirveellä ja pesäpallomailalla.

Tapaamisessa uhria odottanut parivaljakko teki uhrille ruumiillista väkivaltaa lyömällä häntä useita kertoja sekä osittain muoviin käärityn kirveen teräpuolen päätyosalla että pesäpallomailalla ja käsin.

Lyönnit osuivat uhria päähän, eri puolille vartaloa ja raajoihin. Osa lyönneistä kohdistui uhriin tämän ollessa maassa.

Tämän jälkeen uhri yritettiin pakottaa autoon. Häntä vaadittiin maksamaan 2 000 euron suuruinen velka, ja jos hän ei maksaisi, velka kasvaisi. Uhri uhattiin myös tappaa.

Uhrin päästyä tilanteesta karkuun yksi miehistä lähti autolla hänen peräänsä ja koetti ajaa hänen ylitseen tässä onnistumatta.

Uhri saatiin kuitenkin kiinni, jolloin hänen pahoinpitelyään jatkettiin kaatamalla maahan ja potkimalla maassa vartaloon. Väkivallan päätti poliisin tulo paikalle.

Hovioikeus piti Helsingin käräjäoikeuden aiemmat tuomiot ennallaan. 23-vuotias Valtteri Onni Johannes Simola tuomittiin kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen ja 23-vuotias Nico Daniel Rudolf Andersson kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomio tuli törkeän ryöstön yrityksestä. Kolmas mies tuomittiin avunannosta törkeän ryöstön yritykseen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Tuomioihin voi hakea valitusoikeutta korkeimmasta oikeudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat