Suomeen tuotiin marihuanaa lämmin­vesi­varaajiin kätkettynä – huume­ringille pitkät tuomiot

Espanjasta Viron kautta tuotu huume oli tarkoitettu levitettäväksi lähinnä pääkaupunkiseudulla.

7.3. 21:37

Joukko noin 25–50-vuotiaita miehiä tuomittiin tiistaina pitkiin vankeustuomioihin muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä ampuma-aserikoksista. Tuomittujen oli tarkoitus levittää noin 150 kiloa marihuanaa lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Marihuana kuljetettiin rekkalastissa kätkettynä lämminvesivaraajien sisään. Suomen päässä tavaraa käsiteltiin muun muassa Tuusulassa, Espoossa ja Turussa. Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2021.

Salakuljetukseen liittyneissä laajoissa etsinnöissä poliisi löysi marihuanan lisäksi muita huumausaineita ja huumausaineiksi katsottavia lääkeaineita, muun muassa alpratsolaamia, klonatsepaamia ja diatsepaamia sisältäviä tabletteja sekä ketamiinia.

Mukana olleille jaettiin tuomioita huumausainerikoksista ja törkeistä huumausainerikoksista. Kaksi rinkiin kuulunutta sai myös tuomiot törkeistä ampuma-aserikoksista.

Kaksikko oli pitänyt hallussaan muun muassa Sako-merkkistä sarjatulitoimintoista rynnäkkökivääriä ja Carl Gustav -merkkistä sarjatulitoimintoista ja äänenvaimentimella varustettua konepistoolia ilman hallussapitoon oikeuttavaa lupaa.

Lisäksi he pitivät hallussaan ampuma-aselain vastaisesti seitsemää rynnäkkökiväärin lipasta, 200 patruunaa, sekä kahta konepistoolin lipasta, joista toisessa oli yhdeksän millimetrin patruunoita.

Miesten hallussa on ollut myös Desert Eagle .44 Magnum -pistooli sekä 37 kappaletta muita patruunoita ja kaasusumuttimia.

Hovioikeus piti pääosin voimassa käräjäoikeuden aiemmat tuomiot. Jan Kristian Silfver tuomittiin vankeuteen seitsemäksi vuodeksi, Mikko Henrikki Eskonpoika Kauppinen kuudeksi vuodeksi kymmeneksi kuukaudeksi, Jesse Antti Aleksi Jakonen kuudeksi vuodeksi kymmeneksi kuukaudeksi ja Jon Benjamin Kustaa Mattila kuudeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi.

Abdirahmin Suleiman Dinle tuomittiin vankeuteen neljäksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi, Hamsa Suleiman Dinle kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ja Jani Pekka Mikael Silanen kolmeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi.

Lisäksi hovioikeus luki kaksi lievempää tuomiota.

Tuomioihin voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Oikaisu 8. 3. klo 15.25: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että kukin seitsemästä rynnäkkökiväärin lippaasta olisi sisältänyt 200 patruunaa. 200 patruunaa olivat erillisinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat