Ullanlinnan Huvilakadulla sulkeutuvan Michelin-ravintola Oran tiloihin avataan kesän jälkeen uusi ravintola.
Uuden ravintolan takana ovat muun muassa Olo, Emo ja Chez Dominique -ravintoloista tuttu keittiömestari Ilkka Lääveri ja Huono äiti -yrityksen Sari Helin. Lääveri on töissä Helinin yrityksessä, ja kaksikolla on ravintola myös Punkaharjulla.
Oran lopetuspäätöksen taustalla on keittiömestari Sasu Laukkosen toive viettää enemmän aikaa perheensä kanssa. Ravintola tiedotti asiasta helmikuun alussa.
Lääveri kertoo kiinnostuksensa heränneen heti, kun tilat Huvilakadulle tulivat tarjolle.
”Kiva pieni tila ja upealla kadulla”, hän summaa.
Helin muistelee Lääverin puhuneen jo pitkään haaveistaan päästä juuri Huvilakadulle tiloihin.
”Että jos Ora ikinä tulisi myyntiin, hankkisit rahoituksen vaikka kiven alta.”
Ravintola nimeä he eivät vielä paljasta, mutta avajaisia suunnitellaan elokuulle.
Lue lisää: Michelin-ravintola Ora lopettaa
Ravintolan perustaminen on aina riski, mutta vaikeasta taloustilanteesta huolimatta Lääveri ja Helin uskovat onnistuvansa.
”Onhan se aina jännittävää, mutta täytyy olla uskoa siihen omaan tekemiseen. Muuten tällaista ei kannattaisi lähteä tekemään”, Lääveri sanoo.
Tilat ovat pienet, joten asiakaspaikat täyttyvät nopeammin. Yrittäjät uskovatkin koon olevan yksi ravintolan kilpailuvalteista ja asiakkaiden löytävän kyllä paikalle.
Keittiömestari Ilkka Lääveri avaa ravintolan Huvilakadulle.
Michelin-ravintola Ora on tunnettu sesonki- ja lähiruokaan keskittyvästä fine diningista.
Uudessa ravintolassa ruokaa tehdään kotoisalla otteella, Lääveri kuvailee.
”Vaikka eihän kokki karvoistaan pääse, kun on tehnyt viimeisen päälle käsityöruokaa.”
Ruokalistassa tulee näkymään Lääverin kiinnostus ranskalaista ja välimerellistä ruokaa kohtaan, mutta raaka-aineita haetaan kotimaasta.
Ora sulkee ovensa vapun jälkeen. Kesän aikana tiloja remontoidaan, ja uusi ravintola aukeaa kesän jälkeen.
Tunnelma tulee todennäköisesti muuttumaan Oran vaaleista sävyistä tummempiin. Kalusteita etsitään ensin kotoa ja sitten kirpputoreilta, mikä on myös salin puolella askel rennompaan suuntaan.
”Kun tila on pieni ja siinä on avokeittiö, haluamme hyvän kotoisan ilmapiirin siihen”, Lääveri sanoo.