Autojen parkkiruuduista ehkä 130 sähköpotkulaudoille keskustassa

Lautakunta pui ensi tiistaina, perustetaanko sähköpotkulaudoille omat pysäköintipaikat keskustassa ja Etelä-Helsingissä

Sähköpotkulautailijat olivat unohtaneet välineet merenrantaan viime marraskuussa.

10.3. 20:18

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina ehdotusta, jonka mukaan sähköpotkulautojen pysäköintiä rajoitettaisiin Helsingin keskustassa ja Etelä-Helsingissä.

Esityksen mukaan sähköpotkulaudan saisi keskustassa pysäköidä jatkossa vain merkityillä paikoilla. Uudistus sisältää myös alueellisia liikennemerkkejä, jotka kieltävät vuokrattavien sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköimisen.

Kieltoalue merkittäisiin tekstillisillä liikennemerkeillä alueen rajoilla, ja pysäköintiin käytössä olevat paikat merkittäisiin erillisillä liikennemerkeillä. Kieltoalue rajautuisi pohjoisessa Töölön Hesperiankatujen ja Kruununhaan Pitkänsillan tasolle. Lännessä raja kulkisi Lauttasaarensillalla.

”Rajoitusalue kattaa noin neljä prosenttia Helsingin pinta-alasta, mutta kesäkaudella 2022 alueelle oli pysäköitynä lähes puolet Helsingin mikroliikkumisen välineistä. Alue on myös tiiveintä kaupunkia, jossa suuri määrä lautoja on aiheuttanut ongelmia”, Helsingin kaupunki toteaa lautakunnan kokousta ennakoivassa uutisessa verkkosivullaan.

Esityksessä pysäköintipaikkoja ehdotetaan sijoitettavaksi aukioille, toreille ja kadunvarsi­parkkipaikoille. Pysäköintialueita tulisi noin 250, joista noin 130 sijoittuisi autojen parkkiruutuihin.

Pääsääntöisesti näissä kohteissa 1–2 nykyistä autopaikkaa muuttuisi mikroliikkumisen paikoiksi, ja niitä voisi tarvittaessa hyödyntää myös talvisin lumen välivarastointiin, esityksessä sanotaan.

Lautaparvi oli kokoontunut Flow-festivaalin aikaan Sörnäisten rantatien alueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat