Käytöstä poistettua päivä­kotia tarjotaan vuokralle Helsingissä – Kyselty bile­paikaksi

Viime vuonna suljettua Kumpulan päiväkotia tarjotaan nyt vuokralle.

15.3. 11:42 | Päivitetty 15.3. 11:43

Helsingin kaupunki tarjoaa Kumpulan vanhaa päiväkotia vuokralle 3 550 euron kuukausihintaan.

Päiväkoti suljettiin viime vuonna yhdessä kahden muun päiväkodin kanssa, ja toiminta siirrettiin uuteen päiväkoti Kumpupilveen. Syyksi mainittiin laajan ja pikaisen korjauksen tarve.

”Kyllä sitä edelleen yritetään vuokrata päiväkotikäyttöön", kertoo kaupungin yritysvuokrausten vuokraneuvottelija Kirsi Salonen.

Myös muut käyttötarkoitukset ovat mahdollisia, mutta vaatisivat virallisen käyttötarkoituksen muutoksen.

Päiväkoti on ollut vuokrattavana viime vuoden loppupuolelta lähtien. Joitain kiinnostuneita on Salosen mukaan ollut, mutta vuokralaista ei ole vielä löytynyt.

Entistä päiväkotia on kyselty muun muassa erilaiseen päivätoimintaan ja ”bilepaikaksi”, johon kaupunki ei kyllä Salosen mukaan ole kovin myötämielinen.

Vuonna 1979 valmistuneessa rakennuksessa ei ole havaittu sisäilmaongelmia tai muita käytön estäviä vikoja. Tiloihin on suunniteltu peruskorjaus, joka alkaisi vuonna 2029.

Kaupunki ei siis ole ainakaan nyt aikeissa luopua tilasta. Toiveena on, että sopiva vuokralainen vielä löytyisi eikä rakennus jäisi tyhjilleen.

”Se on kuitenkin todella hyvällä paikalla”, Salonen toteaa.

Lue lisää: Kumpulan uusi päiväkoti kuumentaa tunteita, vaikka räjäytykset alkoivat jo – Poliisi kutsuttu paikalle

Lue lisää: Miksi päiväkotia ei rakenneta tyhjälle kentälle, kysyvät Kumpulan puutaloalueen asukkaat – Surevat kalliota, jonka kaupunki aikoo räjäyttää

Lue lisää: Helsinki lopettamassa kaksi pientä päivä­kotia valtavan riidan aiheuttaneen Limingan­tien uuden päiväkodin tieltä

Lue lisää: Miksi hyvin toimivat pienet päiväkodit lopetetaan?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat