Senaatin­torin kesä­terassi ei taaskaan toteudu – ”Buu”, huokaa pettynyt laukku­kauppias

Senaatintorin kesäterassi ei toteudu tänä vuonna. Alueen kauppoja tämä harmittaa. Tapahtumia haluttaisiin lisää.

Senaatintorille ei tule kesäterassia tänä vuonna.

17.3. 9:03 | Päivitetty 17.3. 9:57

Helsingin Senaatintorilla oli kohtuullisen hiljaista torstaina puolenpäivän tienoissa. Torilla ei kuhise, sillä turistisesonki ei ole vielä käynnistynyt.

Onko Senaatintorilla ja sen ympäristössä hiljaista myös kesällä? Tätä pohtii nyt moni torin ympäristön yrittäjä, kun torille ei tule ensi kesäksi tänäkään vuonna jättiterassia.

Helsingin kaupunki kaavaili Senaatintorille terassia tulevaksi kesäksi. Kaupunki kuitenkin tiedotti alkuviikosta 14. maaliskuuta, ettei Senaatintorin kesäterassi toteudu.

Lue lisää: Helsingin jättiterassi jää taas toteutumatta

Senaatintorilla oli suosittu kesäterassi kesällä 2020.

Senaatintorin ympäristössä toimiville kaupoille tulevan kesän kesäterassin peruuntuminen ei ollut mieluinen uutinen.

Taidekäsitöitä kauppaavan Okran osaomistaja Teija Oikkonen on harmissaan siitä, ettei terassi toteudu.

”Vuoden 2020 kesäterassi toi kaupunkilaisia alueelle. Oli kiva saada tuolloin myös helsinkiläisiä asiakkaita. Kesäterassi vilkastutti aluetta”, Oikkonen sanoo.

Muun muassa laukkuja myyvän Lumi Supermarketin myymäläpäällikkö Heli Rönkkö sanoo ”buu” kuullessaan, ettei Senaatintorin ensi kesän terassi toteudu.

”Senaatintorin vuoden 2020 kesäterassin yhteydessä nähtiin, että terassi elävöittää Senaatintorin ympäristöä. Terassi toi ihmisiä Aleksanterinkadun Stockmannin päästä Senaatintorille saakka. Ennen Senaatintoria Aleksilla on ikään kuin tyhjä kortteli. Tämän vuoksi ihmiset eivät aina liiku Aleksilla Senaatintorille sakka, ellei siellä ole jotakin erityistä.”

Kun Senaatintorin kesäterassi ei toteudu, Rönkkö kaipaisi jonkinlaisia tapahtumia torille.

”Jos Senaatintorilla olisi jotakin tapahtumia, tapahtumat vauhdittaisivat kivijalkakauppaa. Torille saataisiin nekin, jotka ovat jo käyneet tutustumassa Tuomiokirkkoon.”

Lumi Supermarketin myymäläpäällikkö Heli Rönkkö sanoo, että kesäterassi elävöittäisi Senaatintorin ympäristöä.

Suomalaisia designia ja käsityötuotteita myyvän Oma puoti -myymälän omistaja Satu Pantsar on myös sitä mieltä, että Senaatintorille pitää saada lisää tapahtumia.

”Kesäterassi vuonna 2020 toi liikehdintää kulmakuntaan. Toiko se lisää asiakkaita, en tiedä. Jotakin tapahtumaa torille tarvitaan. Ei välttämättä terassia, vaan toimintaa, joka palvelee kaikkia ikäryhmiä”, Pantsar miettii.

Oma puoti -myymälän omistaja kaipaisi Senaatintorille toimintaa, joka palvelee kaikkia ikäryhmiä.

Muun muassa pyyhkeitä ja lakanoita sekä sisustustuotteita myyvän Lapuan Kankurit -myymälän myyjä Minna Soisalo kertoo sen sijaan olevan erittäin harmissaan siitä, ettei Senaatintorille tule kesäterassia.

”Kesäterassi tuo alueen kauppiaille merkittävää lisää. Senaatintori on pahasti alikäytetty. Kesäterassin ei tarvitsisi olla mikään jättiterassi, se voisi olla hillitympi versio”, Soisalo miettii.

Lapuan Kankurit -myymälän myyjä Minna Soisalo sanoo Senaatintorin olevan pahasti alikäytetty .

Helsingin kaupunki yritti tammi-helmikuussa tarjouskilpailulla houkutella operaattoria, joka olisi hoitanut Senaatintorin kesäterassin terassitoimintaan kokonaisuutena.

Senaatintorin kesäterassi ei kuitenkaan toteutunut, koska tarjouskilpailuun tuli vain yksi ehdollinen tarjous, jonka tekijän kanssa ei päästy sopimukseen.

Kesällä 2021 kesäterassi oli Kasarmitorilla. Viime kesänä kesäterassia ei järjestetty.

Lue lisää: Helsingin kaupunki hehkuttaa menestystä: Senaatintorin suurterassilla 400 000 kävijää ja 2 000 Instagram-kuvaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat