Helsingin yli­opisto keräsi valtavan summan ukrainalaisille

Raha on käytetty ukrainalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden tukemiseen.

Opiskelijoita Helsingin yliopistolla huhtikuussa 2022.

17.3. 11:43

Helsingin yliopiston vuosi sitten alkaneessa keräyksessä on saatu kokoon yli 168 000 euroa ukrainalaisten opiskelijoiden ja tutkijoiden hyväksi.

Keräysvaroilla yliopisto on voinut myöntää 41 apurahaa ukrainalaisille opiskelijoille ja kolme apurahaa ukrainalaisille tutkijoille.

Lisäksi tänä keväänä on osittain keräysvarojen tuella alkamassa Aleksanteri Instituutin Visiting Fellowship -ohjelma, joka mahdollistaa kahden ukrainalaisen tutkijan tukemisen Helsingin yliopistossa.

Lue lisää: 19 ukrainalaista opiskelijaa saatiin sodan keskeltä Helsingin yliopistoon – Uskomaton operaatio oli kaatua byrokraattiseen yksityiskohtaan

Ajatus Ukraina-keräyksestä kumpusi yliopistoyhteisöstä.

Tutkijat ja opiskelijat pohtivat, miten he voisivat tukea avun tarpeessa olevia ja mitä yliopisto voisi tehdä heitä auttaakseen. Ajatus oli, että yliopiston pitäisi tehdä jotain, mitä perinteiset organisaatiot – kuten Punainen Risti – eivät voi tehdä.

Helsingin yliopisto käynnisti Ukraina-keräyksen 16. maaliskuuta 2022.

Keräyksen tavoitteena oli tarjota hätäapua yliopistoon jo aiemmin saapuneille ukrainalaisille sekä uusille Ukrainasta pakeneville tutkijoille ja opiskelijoille, jotka halusivat muuttaa Suomeen tekemään tutkimusta tai opiskelemaan Helsingin yliopistossa.

Tähän mennessä yli 450 alumnia, opiskelijaa, työntekijää ja muuta yliopistoyhteisön jäsentä on lahjoittanut keräykseen rahaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat