Nainen keskeytti seksin hakeakseen kondomin, silloin mies raiskasi hänet

Mies raiskasi sängyltä kondomia hakemaan nousseen seksikumppaninsa ja tartutti häneen herpeksen.

Helsingin hovioikeus piti voimassa kärjäoikeuden tuomion.

Helsingin hovioikeus jätti voimaan käräjäoikeuden tuomion tapauksessa, jossa mies raiskasi seksikumppaninsa ja tartutti häneen herpeksen.

Mies tiesi jo entuudestaan kantavansa herpesvirusta.

Tapahtumat alkoivat tammikuussa 2019, kun mies ja nainen tapasivat lauantai-iltana ravintolassa. He olivat sopineet tapaamisesta etukäteen. Ravintolasta he siirtyivät uhrin asuntoon harrastamaan seksiä yhteisymmärryksessä.

Uhrin mukaan hän nousi sängyltä hakeakseen kondomin, jolloin mies tarttui häntä käsivarsista ja raiskasi hänet suojaamattomassa emätin- ja anaaliyhdynnässä. Uhri kertoi kieltäneensä miestä useita kertoja ja yrittäneensä päästä irti tämän otteesta.

Uhri ja mies keskustelivat asiasta yöllä ja nukkuivat yhdessä. Seuraavana aamuna pari harrasti vielä seksiä yhteisymmärryksessä.

He myös viestittelivät myöhemmin, ja uhri kertoi tapahtumista terapeutilleen. Uhrin toiminta kertoi oikeuden mukaan hänen ristiriitaisista tunteistaan tekijää kohtaan sekä siitä, ettei uhri käsittänyt tapahtuman vakavuutta heti.

Tapahtuman jälkeen uhri hakeutui lääkärin vastaanotolle havaittuaan herpestartuntaan viittaavia oireita. Uhri kertoi lääkärille seksikumppaninsa pakottaneet hänet suojaamattomaan seksiin. Uhri oli yhteydessä myös Seri-tukikeskukseen.

Uhrilla todettiin herpestartunta, joka sopi ajallisesti yhteen raiskauksen kanssa.

Mies tuomittiin raiskauksesta ja pahoinpitelystä yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies myös määrättiin maksamaan uhrille 3 000 euroa korvauksena tilapäisestä psyykkisestä haitasta, 6 000 kärsimyksestä, 15 000 euroa pysyvästä haitasta sekä lähes neljätuhatta euroa sairaanhoitokustannuksia ja ansionmenetyksiä.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan yli kymmenentuhatta euroa oikeudenkäyntikuluja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat