Petri Äikiä sai napattua harvinaisen valo­kuvan – Tältä näyttävät revon­tulet Helsingin taivaalla

Revontulet säihkyivät torstai-iltana Helsingissäkin.

Äikiä sai kuvattua revontulet dronellaan Malminkartanosta käsin.

Helsinkiläinen Petri Äikiä sai torstai-iltana ikuistettua revontulet, jotka muodostivat vihreän kuvion Helsingin ylle.

Äikiä oli ajamassa kotiin töistä kahdeksan aikaan torstai-iltana, kun revontulisovellus hälytti. Äikiä nosti dronen ilmaan kuvatakseen näkyä asuinalueellaan Malminkartanossa.

”Siellä ne revontulet sitten lepattelivat. Kävi hyvä tuuri, varttiakin myöhemmin sumua olisi ollut jo aika paljon”, Äikiä kertoo.

Hän innostui revontulien kuvaamisesta viime talvena ja on siitä asti haaveillut kuvasta, jossa revontulet nousisivat Helsingin kaupunkialueen ylle. Näky on harvinainen, mutta nyt hänen toiveensa toteutui.

”Yleensä valonsaasteet heikentävät revontulien näkyvyyttä kaupunkialueella, mutta eilen revontulet olivat tarpeeksi voimakkaat”, Äikiä sanoo.

Torstain ja perjantain välisenä yönä satumaista valoilmiötä pääsi todistamaan ympäri pääkaupunkiseutua. HS uutisoi perjantaina revontulista, jotka järvenpääläinen Stephen Reponen oli samaisena iltana bongannut takapihaltaan.

Lue lisää: Stephen Reponen näki taka­pihallaan revo­ntulet – ”Porukkahan maksaa siitä, että pääsee Lappiin näitä katsomaan”

Ilmatieteen laitos kertoi HS:lle torstaina, että käynnissä oli magneettinen myrsky, joka antaisi hyvät mahdollisuudet revontulien näkemiseen. Lisäksi revontulien huomaamista helpotti poutainen sää.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat