Helsinki torjumassa ehdotuksen Mylly­puron jää­hallin siirtämisestä Vuo­saareen

Helsingin kaupunginhallituksen esityksen mukaan Myllypuron kiisteltyä jäähallia ei voida siirtää Vuosaareen.

Havainnekuva Matokallion päälle suunnitellusta jäähallista.

Helsingin kaupunginhallitus päättää ensi viikolla Myllypuron jäähallin sijainnista. Jäähallia suunnitellaan Matokallion luontoalueen päälle.

Asukkaat ovat kritisoineet luontoalueen jyräämistä voimakkaasti. Myös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätyi vastustamaan hallille kaavailtua sijaintia. Lautakunta esitti hallille vaihtoehtoiseksi paikaksi Vuosaaren liikuntapuistoa.

Kaupunginhallituksen tulevan kokouksen esityslistassa todetaan, ettei Vuosaari sovi hallin sijainniksi.

Vuosaaressa jäähallin rakentaminen ei onnistuisi ilman asemakaavan muutosta. Mikäli kaavamuutoksiin ryhdyttäisiin, veisi se aikaa vähintään vuoden verran.

Myöskään Kivikko, Malmi, Oulunkylä, Tali tai Malminkartano eivät sovi jäähallin paikaksi. Niissä liikuntapuistojen tontit ovat joko liian pieniä, niitä on jo varattu muille hankkeille tai vastassa olisi sama asemakaavan muutostarve kuin Vuosaaressa.

Kaupunginhallitus äänestää esityslistan päätösehdotuksen hyväksymisestä maanantaina.

Valmis jääurheilukeskus kattaisi 16 000 neliötä ja sisältäisi muun muassa kaksi jääkiekkokaukaloa ja noin 2 000 hengen katsomon. Se veisi suuren palan metsä- ja kallioaluetta, ja sen alta olisi louhittava noin 80 000 kuutiometriä kalliota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat