Raju hyökkäys koira­puistossa: corgi tappoi rescue-koiran Lautta­­saaressa

Pienikokoinen Nino-koira kuoli jouduttuaan isomman koiran hyökkäyksen kohteeksi koirapuistossa. HS on nähnyt vakuutusyhtiön asiakirjat tapahtuneesta. Ninon omistaja teki asiasta rikosilmoituksen.

Yhdeksänvuotias rescue-koira Nino kävi mielellään koirapuistoissa.

| Päivitetty

Tammikuisena sunnuntaina lauttasaarelainen Minna Grip lähti ulkoilemaan koiransa Ninon kanssa. Ajatuksena oli käydä rannalla, mutta viime hetkellä Grip päättikin suunnata Ruukinlahden koirapuistoon.

Romaniasta tuotuna rescue-koirana Nino oli tottunut suuriin laumoihin ja aina innokas koirapuistossa kävijä.

Kumpikaan ei arvannut, että käynti jäisi yhdeksänvuotiaan Ninon viimeiseksi.

Puistossa oli pienten koirien puolella isompikokoinen corgi, jonka kanssa hieman yli viisikiloinen Nino vaihtoi muutaman tutkailevan nuuhkaisun. Koirat olivat kohdanneet toisena jo aiemmin kävelyllä, joten ne eivät olleet täysin tuntemattomia.

Pian puistoon oli tulossa pari muutakin koiraa. Nino ja corgi seisoivat aitauksen reunalla odottamassa tulokkaita.

”Yhtäkkiä sitten tämä corgi alkoi tappamaan koiraani”, Grip kertoo.

Täysin ilman ennakkovaroitusta, ehkä uusien koirien aiheuttamasta jännityksestä tai yllättävästä mielenhäiriöstä, corgi tarrasikin Ninoon kiinni.

Tilanne oli Gripistä hirveä. Grip ja corgin omistaja yrittivät irrottaa koiraa huomattavasti pienemmän Ninon kasvoista. Mutta corgi piti lujasti kiinni ja tuore lumi värjäytyi punaiseksi.

”Se on jännä miten paljon verta voi tulla pienestä koirasta”, Grip sanoo.

Kun corgi lopulta saatiin irti, lähti sen omistaja viemään koiraansa kotiin. Tätä ennen corgin omistaja antoi Gripille yhteistietonsa ja tarjoutui avustamaan tilanteessa kaikin keinoin.

Corgin omistaja myös maksoi Nino-koiran hoitokuluja.

Myös muut paikalla olleet tarjoutuivat auttamaan Gripiä, mutta tilanteessa ei oikein ollut tehtävissä muuta kuin odottaa taksia.

Eläinsairaalassa Ninosta otettiin röntgenkuvia, joista kävi ilmi hyökkäyksen vakavuus.

”Niiden perusteella nähtiin, että ei tässä ole mitään tehtävissä”, Grip sanoo.

Leukaluu oli murtunut, verta oli vuotanut paljon. Nino lopetettiin heti sairaalassa.

HS on nähnyt vakuutusyhtiön asiakirjat tapahtuneesta. Niistä selviää corgin purreen muita koiria jo aiemmin muissa yhteyksissä. Omistaja siis tiesi koiransa olevan aggressiivinen ja vaaraksi muille.

”Sen paikka ei olisi missään nimessä ollut koirapuistossa”, Grip sanoo.

Lue lisää: Hoffa-koira ajautui surulliseen tilaan – Laji­toverit hyökkäsivät kimppuun koira­puistossa

Myöhemmin Grip vei puiston porteille laminoimansa lapun muistutukseksi siitä, millaisen riskin aggressiivisen koiran omistaja pakottaa muut ottamaan.

Koirat voivat toki käyttäytyä arvaamattomasti, mutta jos omistaja tietää koiransa olevan vaarallinen, ei sitä saa tuoda koirapuistoon kokeilemaan kuinka käy, Grip sanoo.

”Näissä asioissa ei saa olla hyväntahtoinen hölmö.”

Grip kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen, jotta asia varmasti käsiteltäisiin ja tulisi esimerkiksi corgin kasvattajan tietoon.

Minna Grip jätti puistoon viestin muille koiranomistajille.

Omistajilta Grip peräänkuuluttaa vastuunottoa. Koirapuistoihin ei sääntöjen mukaan saa tuoda aggressiivisia koiria, eikä isoja koiria saa viedä pienten puolelle.

”Pitäisi aina muistaa, että myös sen toisen koira on tärkeä. Ketään ei saa asettaa vaaraan.”

Koirapuistot on tarkoitettu mukavaksi ajanviettopaikaksi, mutta sääntöjä noudattamaton omistaja asettaa kaikkien lemmikit vaaraan. Pahimmassa tapauksessa seuraukset ovat tappavat.

Oikaisu 30.3.2023 kello 16.04: Korjattu juttuun, että corgi ei ollut koirapuiston sääntöjen mukaan isokokoinen. Lisäksi poistettu tieto murtuneesta kaulasta. Lisätty tieto siitä, että corgin omistaja auttoi tilanteen selvittämisessä ennen lähtöään koirapuistosta. Hän maksoi esimerkiksi koiran hoitokuluja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat