Sähköpotku­lautojen pysäköinnin rajoitukset alkoivat Helsingissä

Eteläisen kantakaupungin alueella sähköpotkulaudat ja polkupyörät saa jättää vain niille osoitettuihin paikkoihin. Pysäköintipisteitä on tulossa 250.

Kaivopuistoon jätetyt sähköpotkulaudat peittyivät lumeen marraskuussa 2022.

| Päivitetty

Helsingin kaupunki on ottanut käyttöön niin sanottujen mikroliikkumispalveluiden pysäköintirajoitukset eteläisen kantakaupungin alueella. Mikroliikkumispalveluilla tarkoitetaan sähköpotkulautoja sekä polkupyöriä vuokraavia yrityksiä.

Kaupunkiympäristölautakunta päätti kokouksessaan 21. maaliskuuta, että rajoitusalueella vuokrattavia sähköpotkulautoja ja polkupyöriä saa pysäköidä vain niille tarkoitettuihin paikkoihin.

Nyt rajoituksista on tullut näkyvää myös kaupunkilaisille. Pysäköinnin kieltäviä kylttejä on ilmaantunut katujen varsille kertomaan kieltoalueen alkamisesta.

Pysäköintirajoitukset koskevat Helsingin niemen aluetta, joka rajautuu lännessä Lauttasaarensiltaan, idässä Hakaniemensiltaan sekä Pitkäsiltaan ja pohjoisen suunnassa Hesperianpuistoon.

Suunnitelmien mukaan eteläiseen kantakaupunkiin on tulossa noin 250 sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköintialuetta. Yhdellä pisteellä olisi tilaa noin 10–20 sähköpotkulaudalle.

Kaupunkiympäristön päätöstä perustellaan etenkin sinne tänne jätettyjen sähköpotkulautojen liikenteelle aiheuttamalla haitalla.

Sähköpotkulautojen vapaasta pysäköinnistä on koitunut ongelmia etenkin jalankulkijoille, näkö- ja liikuntarajoitteisille, pyöräilijöille, kunnossapidolle ja yleiselle viihtyisyydelle. Niistä on aiheutunut onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita.

Taustalla on sähköpotkulautojen määrän raju kasvu Helsingissä. Viime vuonna pääkaupungissa oli lautoja lähes kaksinkertainen määrä vuoteen 2021 verrattuna.

Enimmillään laitteita oli Helsingin kaduilla kesällä 2022, yli 18 000 kappaletta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat